Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El Gremi de Sucrers de la Comunitat Valenciana necessita mà d'obra

El col·lectiu llança un SOS perquè els forns tradicionals necessiten personal per a treballar i poder atendre la faena de Nadal, la seua temporada alta, i protegir el gremi més antic d'Europa

Falta mà d'obra als forns

L'escola del Gremi de Sucrers de la Comunitat Valenciana no cobreix tota la demanda de pastissers i pastisseres de la temporada de Nadal i necessita unes 1.500 persones a la Comunitat per cobrir les necessitats de personal. El Gremi més antic d'Europa demana ajuda a les administracions per a protegir el producte artesà.

Encara que formen estudiants que ixen amb faena segura i amb l'ànima de l'escola de matèria primera de qualitat, el sector a la Comunitat Valenciana necessita gent per a treballar a les pastisseries. Samuel Lee, cap de pastisseria del Forn San Antoni de Benaixeve, explica l'escassetat de personal "sobretot per l'horari, que és en cap de setmana i festius".

L'altre gran problema són les grans superfícies i l'elaboració industrial a preus assequibles en productes com el panettone. "Un producte que l'elabores en 48-72 hores, no pots, és impossible que tinga un preu de sis euros. Això és un gran intrusisme laboral".

Tot i això, l'Escola del Gremi de Sucrers fa ple d'alumnat cada any i, fins i tot, té llista d'espera de tot el món.