Els habitatges turístics hauran de comunicar abans del 31 de desembre la referència catastral

El nou decret llei que regula l'activitat recull que els que no ho facen causaran "baixa immediata" en el registre d'oferta reglada de la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de la façana de dos blocs d'apartaments turístics
Imatge d'arxiu de la façana de dos blocs d'apartaments turístics

Els habitatges d'ús turístic de la Comunitat Valenciana hauran de comunicar el número de referència cadastral abans del 31 de desembre si no volen causar “baixa immediata” en el registre d'habitatges reglats de la Generalitat i veure cancel·lada la llicència. Serà una de les condicions arreplegades en el nou decret llei que regula l'activitat dels habitatges turístics que prepara el Consell i que veurà la llum “d'ací a un parell de setmanes”, segons ha assegurat la consellera de Turisme, Indústria, Comerç i Innovació, Nuria Montes.

Montes, que ha dit que la data de Cap d'Any és improrrogable, ha recordat que ja existeix l'obligació de comunicar la inscripció registral en el cadastre per part dels habitatges turístics, però “moltes no l'havien fet i és el que ens permet identificar clarament quin és l'habitatge, on està i qui és el seu titular”. Per això, el nou decret establirà de data límit el 31 de desembre i es retirarà la llicència a les quals no ho hagen fet.

El decret, del qual el Consell anunciarà els detalls d'ací a unes setmanes, pretén “establir un marc legal que permeta controlar tot allò que puga convertir-se en economia submergida”. Montes també ha assegurat que compta amb "l'acord unànime de tota la representació empresarial, no solament dels habitatges turístics, sinó també, per exemple, de la part hotelera, fins i tot de la promoció immobiliària”.

Ha explicat que ha tingut en compte als 71 municipis turístics de la Comunitat Valenciana i que contemplarà les particularitats de cadascun d'ells: “No podem fer una regulació que tracte per igual una gran ciutat que un petit poble d'interior". "Hi ha pobles de l'interior que, gràcies al turisme i als habitatges turístics, han trobat una font d'ingressos per a aquestes comarques que estaven en greu risc de despoblació. Generalitzar és una equivocació”, ha indicat.

També et pot interessar

stats