Les hipoteques fixes es dupliquen davant de la inestabilitat del sector

Els compradors d'una vivenda prefereixen esta opció de preu fix per a evitar futures pujades de les quotes

Al juny es van firmar 31.526 hipoteques segons l'INE i el 57,4% van ser de tipus fix / À Punt NTC

Les estadístiques oficials comencen a constatar la tendència que avançaven els experts a principis d'any. Els consumidors aposten per la contractació de les hipoteques fixes. Així, de les més de 31.000 hipoteques que es van firmar el mes de juny, més de la meitat van ser de tipus fix segons les dades de l'INE.

Encara que l'opció de la hipoteca fixa en principi podria suposar haver de pagar un poc més, l'augment d'este tipus de préstec s'imposa a l'opció del pagament variable. "Prima la seguretat, prefereixen pagar una miqueta més mensual per tal de no tindre cap tipus de sorpresa", ens explica Nacho García, assessor hipotecari a Rankia.

Els experts pronostiquen que este canvi continuarà a l'alça d'ací a finals d'any a pesar de les rebaixes dels tipus d'interés que ha aplicat el Banc Central Europeu i també a pesar de les condicions més flexibles que ofereix el sector bancari. La falta d'oferta d'habitatge és una de les causes que estaria tensant el preu del mercat a l'alça i per a regularitzar la situació, expliquen les veus expertes, caldria construir entre 150.000 i 200.000 vivendes cada any, per a arribar a un estoc d'un milió d'habitatges els pròxims 10 anys.

També et pot interessar

stats