Els hotels valencians tornen a ser la tercera opció preferida pels turistes espanyols
El nombre de viatgers allotjats, però, cau un 2,47%, respecte de juliol del 2022
La Comunitat Valenciana va ser al juliol la tercera destinació preferida pels viatgers espanyols a l'hora d’allotjar-se als seus establiments hotelers, amb el 12,8% del total de les pernoctacions, només per darrere d'Andalusia (23,8%) i de Catalunya (15,2%).
Són dades de la Conjuntura Turística Hotelera que publica aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Uns números molt similars als del passat mes de juny, en què aquestes tres autonomies també van ser, pel mateix orde, les destinacions més triades pels turistes espanyols a l’hora de pernoctar.
Quant als viatgers residents fora d'Espanya, segons aquest informe, la Comunitat Valenciana va ser la cinquena destinació amb el 5,6% del total de les pernoctacions hoteleres, per darrere de Balears, Catalunya, Canàries i Andalusia.
Tot i això, cal assenyalar que el mes de juliol es van allotjar en hotels valencians vora 1.040.000 viatgers, fet que suposa un 2,47% menys que el mateix mes de l'any passat, i queda així per davall de la seua millor marca en un mes de juliol: els 1.064.780 viatgers de 2022.
El grau d'ocupació als hotels valencians es va situar el seté mes de l’any en el 71,6%, per damunt de la mitjana d'Espanya (70,2%), i per davall de Balears (87,5%), Canàries (75,8%), el País Basc (74,3%) i Catalunya (73,4%).
Benidorm torna a ser la principal destinació valenciana
Entre els punts turístics amb major nombre de pernoctacions de tot Espanya al juliol es va situar un de la Comunitat Valenciana, Benidorm (Marina Baixa), que ocupa el quart lloc. El grau d'ocupació dels hotels de Benidorm va ser del 78,32% (el 84,09% el cap de setmana) i l'estada mitjana es va situar en 4,81 dies.
La Costa Blanca va ser també la quarta zona turística en l'àmbit nacional per nombre de pernoctacions.
Pel que fa als beneficis, cal destacar que els hotels valencians han facturat al juliol 120,55 euros de mitjana per habitació ocupada (per davall de la mitjana nacional situada en 128,8 euros), fet que suposa un 8,58% més que el mateix mes de 2022.
Dades al conjunt d’Espanya
Segons l’INE, nou autonomies van registrar el juliol passat xifres màximes de turistes allotjats en hotels, no ja respecte de la situació prèvia a la pandèmia, sinó de tota la sèrie. Es tracta d’Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Catalunya, Madrid, Múrcia i el País Basc.
La Comunitat de Madrid és la que més increment del nombre de turistes allotjats ha registrat respecte de juliol de 2022.
En el cas contrari se situen la Comunitat Valenciana, Galícia, Castella i Lleó, Aragó i Castella-la Manxa, que queden per davall de la seua millor dada en un mes de juliol.
L'Enquesta d'Ocupació Hotelera indica també que Espanya, al seu conjunt, no havia rebut mai tants viatgers allotjats en un mes de juliol: 12.664.627.
És quasi el triple que el 2020 (4,4 milions) —quan la pandèmia va afonar el turisme-— i vora el doble que a principis de segle (6,3 milions l'any 2000).
Per nacionalitats, els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya concentraren el 25,5% i el 16,6%, respectivament, del total de pernoctacions de turistes estrangers al juliol. Segueixen a britànics i alemanys els francesos, neerlandesos i italians com els principals turistes que s’allotgen en hotels de tot Espanya.