La inflació se situa en el 3,3% al desembre, però els aliments no baixen del 7,1%

En el conjunt d'Espanya, la inflació es va moderar una dècima el mes de desembre i la taxa se situa en el 3,1%

Fruites i verdures en un mercat
Fruites i verdures en un mercat / Europa Press

L'índex de preus de consum (IPC) va baixar al 3,3% a la Comunitat Valenciana al desembre en taxa interanual, dues dècimes per davall de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La dada de desembre és la més baixa registrada a la Comunitat Valenciana des d'agost del 2023. En termes mensuals, la inflació al nostre territori es va mantindre en un 0%, mentre que des de principi d'any la pujada arriba al 3,3%.

On més van pujar els preus a la Comunitat Valenciana respecte al mateix mes de l'any anterior va ser en aliments i begudes no alcohòliques, un 7,1% més que el desembre del 2023 (-1,7 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior); restaurants i hotels, un 6,1% més (-1 punts); altres béns i serveis, un 4,2% més (-0,2 punts) i oci i cultura, un 4,1% més (+1 punts).

En el costat contrari, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un -6,8% (-0,6 punts respecte a la taxa del mes precedent), l'única categoria en la qual es van reduir.

A escala nacional, l'IPC es va mantindre al desembre en relació amb el mes anterior i va reduir 0,1 punts la taxa interanual, fins al 3,1%.

En acabar desembre, les taxes més elevades d'IPC les presentaven Canàries (3,8%), Castella-la Manxa (3,4%) i Melilla (3,4%). En el costat contrari es van situar Extremadura (2,4%), Aragó (2,5%) i Madrid (2,7%).

La inflació subjacent en el conjunt d'Espanya (sense energia ni aliments frescos) es va moderar 0,7 punts i es va situar en el 3,8%, la taxa més baixa des d'abril del 2022.

També et pot interessar

stats