Inspecció de Treball sanciona Amazon per cessió il·legal de treballadors a Picassent

També han detectat incompliments del Pla d'Igualtat, el calendari laboral, les vacances i l'aplicació del conveni col·lectiu

Un centre logístic d'Amazon
Un centre logístic d'Amazon (arxiu) / Eduardo Parra / Europa Press

La Inspecció de Treball i Seguretat ha sancionat Amazon amb una infracció molt greu en matèria laboral per la cessió il·legal de treballadors al centre logístic de Picassent (Horta Sud) després d'una denúncia interposada pel Sindicat de Transports, Comunicació i Mar (STCM) de CGT. Segons ha explicat el sindicat, hi havia "fins a 42 treballadors cedits il·legalment" a l'empresa Jom Services, que estaven "en situació irregular i condicions de precarietat laboral".

En la resolució d'Inspecció de Treball també s'analitzen possibles incompliments del pla d'igualtat, el calendari laboral, les vacances i la determinació del conveni col·lectiu aplicable. Després de visitar les instal·lacions i consultar diferent documentació, ha emés una infracció molt greu per cessió laboral i un requeriment normalitzat perquè s'aprove i deposite un pla d'igualtat. En relació amb la determinació del conveni col·lectiu aplicable, assenyala que no és competent i que s'ha d'acudir a la comissió paritària del conveni o a la jurisdicció social.

Les dos empreses s'enfronten a multes d'entre 6.251 euros i 187.515 euros, segons ha indicat la CGT, però "això no és cap obstacle per a Amazon, ja que és tan gran el benefici empresarial que, malgrat les sancions, les dos empreses resulten beneficiades".

El sindicat ha asseverat que l'empresa cedent de treballadors es dedica a contractar, "i rep guanys per això, mentre que Amazon paga salaris inferiors als dels treballadors de la seua plantilla, perquè no assumeix els costos de contractació". Així, "no assumeix les responsabilitats legals sobre els treballadors en qüestions com reivindicacions laborals, accidents de treball, baixes o vacances".

També et pot interessar

stats