La intel·ligència artificial gestionarà per primera vegada les ajudes al lloguer del Consell

El termini per a la presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 4 d'octubre

Un jove mira un aparador d'una immobiliària
Un jove mira l'aparador d'una immobiliària / À Punt NTC

La Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha convocat, a través del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les ajudes al lloguer que, per primera vegada, es gestionaran mitjançant la intel·ligència artificial.

En un comunicat, el secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández, ha anunciat que en esta nova edició d'ajudes, “gràcies a l'automatització de consultes”, la informació que ja està en mans de l'Administració serà verificada de manera automàtica “i evitarem que la ciutadania haja d'aportar documents addicionals”. Este sistema d'intel·ligència artificial, ha dit, requerirà l'autorització prèvia dels sol·licitants.

“Este sistema revisarà inicialment tant els contractes de lloguer com els justificants de pagament. Només aquells casos que presenten errors o que no puguen verificar-se automàticament passaran a ser revisats manualment pels serveis territorials d'Habitatge, la qual cosa garanteix un control eficaç sense alentir el procediment", ha declarat el secretari autonòmic.

Així mateix, Fernández ha explicat que esta iniciativa pionera “es posarà en marxa per primera vegada amb les ajudes al lloguer 2024, i inclourà la figura del funcionari que acompanya els sol·licitants en el procés de presentació d'instàncies”.

El nou enfocament, emmarcat en l'estratègia del Pla Simplifica 2024-2026, té com a objectiu millorar l'eficiència del sistema i, sobretot, facilitar l'accés a l'habitatge als sectors de població amb menys recursos.

A més, la nova convocatòria només exigeix que s'acredite la condició de ser víctima de violència de gènere sense especificar durant quants anys, dada que abans era obligatòria. Esta circumstància dona prioritat per a l'accés a les ajudes. D'altra banda, la nova convocatòria augmenta el límit mensual màxim establit, la qual cosa permetrà que hi accedisquen més persones que en les edicions anteriors. El termini per a la presentació de les sol·licituds romandrà obert fins al pròxim 4 d'octubre.

També et pot interessar

stats