Juan Roig, la dona i el germà, els valencians més rics, amb un patrimoni de 7.400 milions d'euros

Huit valencians apareixen entre les cent persones més riques d'Espanya, segons Forbes. També hi estan Antonio Pellicer, Asunción Manzanet, Javier Gómez Trénor, Adolfo Utor i Vicente Boluda

Les persones més riques de la Comunitat Valenciana segons Forbes
Les persones més riques de la Comunitat Valenciana segons Forbes / À Punt NTC

Amancio Ortega i la seua filla Sandra (Inditex), Rafael del Pino (Ferrovial), Juan Carlos Escotet (Abanca) i Juan Roig Alfonso (Mercadona) es mantenen un any més com les cinc grans fortunes espanyoles, i sumen un total de 102.700 milions d'euros de patrimoni, el 48% del total del rànquing de la llista d'"Els 100 espanyols més rics" de Forbes Espanya.

En concret, la suma de les cent fortunes espanyoles el 2023 ascendeix als 196.130 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 37% més que l'any passat.

Amancio Ortega, l'accionista majoritari d'Inditex, manté el seu lideratge en aquest rànquing, després d'augmentar un 53% la seua riquesa en comparació amb el 2022, i suma un patrimoni de 81.800 milions d'euros, equivalent a més del doble que la suma de la resta de fortunes que componen el top 10. Després d'ell se situa la seua filla Sandra Ortega, la fortuna de la qual creix fins als 7.100 milions d'euros.

Per part seua, el president de Ferrovial, Rafael del Pino tanca el top 3 amb una fortuna valorada en 5.900 milions d'euros, mentre que Juan Carlos Escotet, president d'Abanca, ascendeix fins a la quarta posició amb 4.000 milions d'euros.

La família Roig: les tres principals fortunes valencianes

En la llista Forbes hi ha huit valencians. El valencià amb la fortuna més gran és el president de Mercadona, Juan Roig, que se situa cinqué d'Espanya amb 3.900 milions d'euros. A continuació, està la seua dona, Hortensia Herrero, en el lloc 15é, que té una fortuna de 2.200 milions d'euros.

El germà de Juan Roig, Fernando Roig, propietari el grup ceràmic Pamesa, tercer major accionista de Mercadona i president del Vila-real CF i l'empresa de renovables Renomar és la tercera persona més rica de la Comunitat Valenciana i la número 28 d'Espanya amb un patrimoni de 1.300 milions d'euros.

Antonio Pellicer (IVI)

Antonio Pellicer, fundador i CEO de l'IVI, Institut Valencià d'Infertilitat, entra per primera volta en aquest llistat com a tercera fortuna valenciana i la número 42é nacional després de la venda de l'empresa líder mundial en clíniques de reproducció al fons KKR entre 2.500 i 3.000 milions. També és propietari del 15% d'Air Nostrum. La seua fortuna és de 900 milions d'euros.

Asunción Manzanet (Porcelanosa)

La següent en la llista és Asunción Manzanet (lloc 66é), la viuda de Javier Soriano, un dels cofundadors de la companyia de ceràmica Porcelanosa. Manzanet, al costat de les filles, Sonia i María José, controla Sorman, una societat que és la principal accionista de Porcelanosa Corporació, amb un 56%. Té una fortuna de 585 milions d'euros.

Javier Gómez Trenor (Coca-Cola)

En el lloc número 86é amb una fortuna de 400 milions d'euros apareix Javier Gómez Trenor i la família. Són accionistes d'Olive Partners, la societat amb la qual els socis espanyols controlen el 36,4% de Coca-Cola Europacific Partners, juntament amb la família Daurella. Ho fan amb el 57% de Cobega Invest SL. També posseeixen el 21% d'Empreses Industrials Valencianes i altres inversions.

Adolfo Utor (Baleària)

En el lloc 91é hi ha un valencià d'adopció, Adolfo Utor, propietari del 100% de Baleària. Utor va nàixer a Alhucemas, en el si d'una família d'origen andalús que es va traslladar prompte a Dénia. La companyia turística va facturar un 40% més l'any passat. Aquesta millora dels seus comptes fa que el patrimoni individual d'Utor, administrador únic de l'empresa, ascendisca a 350 milions d'euros.

Vicente Boluda (Naviera Boluda)

Tanca la llista Forbes dels valencians més rics en el lloc número 95é Vicente Boluda, propietari de la Naviera Boluda. El novembre del 2022, Boluda va protagonitzar una de les majors operacions corporatives de l'any, amb la compra de l'holandesa Smit Lamnalco per 800 milions, per a convertir-se en el grup mundial de remolcadors més gran del món. El seu patrimoni net ascendeix el 2023 als 350 milions d'euros.

També et pot interessar

stats