El jutjat de Castelló dona llum verda a la venda de Marie Claire a For Men - Koltex

L’oferta va quedar rebutjada en un primer moment per l’oposició del Fons de Garantia Salarial 

Un camió en les instal·lacions de Marie Claire
Un camió a les instal·lacions de Marie Claire en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El jutjat mercantil número 1 de Castelló ha autoritzat la venda de la unitat productiva de Marie Claire a l'oferta presentada en nom de For Men SA i Koltex Plastic Recycling Systems SRL, segons han informat a EFE fonts dels sindicats UGT i CCOO.

En la resolució, notificada a les parts este divendres a migdia, la jutgessa estableix que l'activitat empresarial de Marie Claire haurà de continuar almenys durant tres anys. A més, adverteix que l'incompliment del compromís suposaria la reversió dels béns transmesos a la massa del concurs, que es tornaria a activar en cas d'estar conclòs. El preu de venda es fixa en 250.000 euros.

Pel que fa a la plantilla, la resolució declara la successió d'empresa a efectes laborals i de Seguretat Social respecte dels empleats i empleades inclosos en l'oferta i dels seus contractes laborals. Per tant, l'oferta de For Men - Koltex inclou béns i maquinària, la subrogació de naus i finques rústiques, i estoc de producte, tant en curs com acabat o com a matèria primera. També, contractes auxiliars, com ara l'electricitat o l'aigua, a més de marques, llicències i permisos o contractes laborals.

El jutjat havia rebutjat l'oferta d'este grup davant de l'oposició del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) i l'exclusió de la compra d'instal·lacions imprescindibles per a l'activitat. For Men va recórrer contra la resolució, va corregir els defectes de la proposta inicial i hi va incloure les finques i la garantia del pagament de la hipoteca. Després d'esta modificació, el Fogasa va reconéixer que For Men - Koltex assumia el pagament parcial dels imports fixats en la distribució de la responsabilitat hipotecària entre els diversos immobles gravats amb hipoteca a favor seu i es va mostrar conforme amb l'autorització de la venda.

En este sentit, la magistrada ressalta la resolució el “gran sacrifici econòmic” que fa el Fogasa, que “és de justícia reconéixer i agrair en atenció a les conseqüències econòmiques i socials que esta venda té per a la comarca”.

Marie Claire va ser considerada un dels majors motors econòmic dels Ports i va arribar a tindre 900 empleats en la primera dècada de l'any 2000. Però el 2023, després d'un prolongat període d'inestabilitat econòmica que va acabar amb la paralització de les activitats al juny d'eixe any i la presentació d'un ERTO per a 190 treballadors, va presentar concurs de creditors.

El PSPV diu que el Consell ha deixat els treballadors "a la seua sort"

El diputat socialista a les Corts Ernest Blanch ha destacat el "treball i compromís" del govern d'Espanya per la continuïtat de Marie Claire, enfront del govern valencià, que, segons afirma, ha deixat "a la seua sort" els treballadors de l'empresa. El PSPV-PSOE ha valorat "el treball i compromís del govern de Pedro Sánchez" en el procés de venda de la unitat productiva de Marie Claire, i ha assegurat que el Consell de Mazón "ha continuat tombat a la fresca deixant els treballadors i treballadores a la seua sort".

Els socialistes valencians han transmés la seua solidaritat amb els treballadors de la firma de Vilafranca i la seua satisfacció per la decisió judicial.

També et pot interessar

stats