Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Karina Virrueta, directora de Startup València: "Amb VDS convertim València en 'hub' tecnològic de referència"

L'esdeveniment tecnològic internacional creix un 65%, amb empreses de més de 100 països i 12.000 professions sota el lema "Abraçant l'evolució: invertint en els líders del demà"

Entrevista a Karina Virrueta i Ángel Buigues en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Sota el lema "Abraçant l'evolució: invertint en els líders del demà", a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha començat este dimecres la sèptima edició de VDS, abans anomenat València Digital Summit. "Un esdeveniment tecnològic internacional entre els cinc més importants del sud d'Europa i amb el qual convertim València en hub tecnològic de referència", segons ha destacat en Les notícies del matí Karina Virrueta, directora de Startup València, entitat organitzadora de la trobada.

VDS dona veu als líders més brillants de l'ecosistema global d'innovació i tecnologia i és una plataforma que està convertint València en un centre tecnològic global que reuneix anualment les start-ups principals del món amb les empreses i inversors més influents. Esta edició compta amb TNW, una empresa del Financial Times, com a soci estratègic i examinarà com la revolució tecnològica està deixant un impacte positiu en la societat.

Karina Virrueta ha destacat que en esta edició VDS "ha crescut un 65% internacionalment i tenim start-ups de més de cent països que representen els cinc continents". Segons ha explicat, estos dos dies "esperem una atracció de talent, d'empreses en general, però principalment de start-ups, de corporacions i d'inversors. Atraiem més 12.000 professionals".

La Comunitat Valenciana com a referent tecnològic internacional

Les dades de l'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana mostren un 15% més d'empreses que el 2023. L'ecosistema emprenedor de la regió compta ja amb "més de 1.500 empreses emergents, que és una fita important, i significa que València és la ciutat més densa en l'àmbit de start-ups. Continuem creixent i es tradueix en un ambient idoni per a continuar emprenent".

La Comunitat Valenciana compta amb més de 1.500 empreses emergents, un 15% més, que és una fita important, i València és la ciutat més densa en l'àmbit de 'start-ups'. Continuem creixent i es tradueix en un ambient idoni per a emprendreKarina Virrueta - Directora de Startup València i de VDS

Empreses que representen sectors diferents, ja que, com ha indicat Virrueta, "València és transversal, la IA és una gran protagonista, però també tenim start-ups en salut, en programari i en molts sectors rellevants".

Les vint empreses finalistes presentaran els seus projectes a l'escenari

La directora de Startup València també ha ressaltat que l'esdeveniment acollirà la final de competició internacional d'empreses emergents amb la intel·ligència artificial com a protagonista. "S'ha seleccionat un top 50 d'empreses innovadores i tecnològiques que han sigut triades d'entre les més de 800 candidatures presentades de 65 països, i en la final participaran 20 d'estes empreses".

El jurat ha seleccionat les finalistes de la VDS Startup Competition, deu start-ups de la categoria early i deu de la categoria growth, per a presentar els seus projectes a l'escenari principal. De les dos empreses guanyadores, ha destacat que com a novetat, "una es classificarà automàticament per a les semifinals de la Startup World Cup organitzada per Pegasus Tech Ventures, la competició més gran del món, que ofereix com a premi una inversió per valor d'un milió de dòlars al guanyador".

La banca hem de tindre un ull pensant en el futur: ajudar les 'start-ups' de hui ens farà estar prop de les grans empreses del demàÁngel Buigues - Director de BStartup del Banc Sabadell

Per la seua part, Ángel Buigues, director de BStartup del Banc Sabadell, ha explicat que des de la seua entitat van ser pioners quan fa deu anys van oferir un servei de suport financer a les empreses emergents. "La nostra funció és donar suport bancari a les necessitats d'estes empreses i també invertim en capital entrant com un soci minoritari en les companyies per a poder ajudar-les en el creixement i en el llarg termini", ha apuntat.

Així, Buigues considera que "la banca hem de tindre un ull pensant en el futur, ja que ajudar les start-ups de hui ens farà estar prop de les grans empreses del demà".

Tecnologia

També et pot interessar