L’Ajuntament d’Alacant i el Consell aposten per dotar més sòl per a hotels i combatre l'oferta turística il·legal

Barcala i Montes treballaran en una regulació consensuada amb el sector turístic per a fer front a l’economia submergida

Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València
Porta d'una planta baixa reconvertida en apartament turístic a València / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant i la Conselleria de Turisme han acordat aquest dilluns fer front a l'allotjament il·legal en habitatges no registrats i generar sòl de qualitat que permeta la instal·lació de nous hotels a la ciutat. Aquests han sigut dos dels assumptes que s'han abordat en la reunió que l'alcalde, Luis Barcala, i la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, han mantingut aquest dilluns. També han acordat habilitar sòl per a l'expansió de les àrees industrials i col·laborar en matèria d'innovació. Qüestions que, segons avancen fonts municipals, es treballaran a fons en quatre taules de treball sectorials.

"Tenim un dèficit important d'hotels, de llits disponibles. Una ciutat amb el volum de turisme que estem tenint ara mateix i amb el volum previst per al futur, amb l'ampliació de línies de creuers, etcètera, necessita tindre una oferta major", ha declarat Barcala després de la trobada. En aquest sentit, ha indicat que la necessitat de sòl dotacional per a l'hoteleria es “regularà a través de modificacions en el planejament i de requalificacions”. En concret, s'inclourà en modificacions puntuals del Pla General d'Ordenació Urbana actual (PGOU) i en la tramitació del nou.

Per la seua banda, la consellera s'ha mostrat partidària de crear un grup de treball amb l'Ajuntament d'Alacant per a frenar l'allotjament il·legal en habitatges no registrats i ha assegurat: "La nostra intenció és aprovar una nova regulació consensuada amb el sector i els ajuntaments, que tindran molt a dir respecte a la seua oferta turística". "En el que sí que estem tots d'acord és amb perseguir i endurir les mesures per a fer front a l'economia submergida amb inspeccions i sancions", ha exposat Montes.

Ha explicat que ara mateix estan treballant en aquesta nova normativa, que esperen poder portar al Consell al més prompte possible, “que servisca de veritat per a controlar aquesta activitat il·legal”. Al mateix temps, ha assenyalat que la Unió Europea està treballant en una legislació encaminada a controlar l'activitat de les plataformes en línia que els obligue a contrastar dades amb els registres oficials de l'administració pública.

També et pot interessar

stats