L'alcaldessa de Santa Pola demana a la Conselleria d'Agricultura mesures per a ajudar el sector pesquer

Loreto Serrano avança que Santa Pola s'acollirà al Pla Viu de la Generalitat i construirà 145 vivendes de protecció social

06.09.2024 | Entrevista LNM María Loreto Serrano, alcaldessa de Santa Pola

L'alcaldessa de Santa Pola (Baix Vinalopó), Loreto Serrano, ha demanat una reunió amb la Conselleria d'Agricultura per a parlar dels problemes que pateixen els pescadors de Santa Pola i articulars mesures. "El sector pesquer travessa un moment complicat, perquè cada volta tenen menys dies de pesca i ens vam reunir amb el conseller per a traslladar-li la problemàtica de les ajudes que no havien cobrat", ha dit.

Segons ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí, el sector pesquer "necessita un estudi real de les seues necessitats per a demostrar que les normatives europees no sempre s'adeqüen a la realitat pesquera".

Al voltant de la vivenda, l'alcaldessa ha avançat que Santa Pola s'acollirà al Pla Viu de la Generalitat. "Estem plantejant amb el secretari autonòmic, Sebastián Fernández, amb el qual hem tingut diverses reunions, 145 vivendes de protecció social, que és un número considerable, per a la gent jove":

D'altra banda, este dimarts el ple del Consell es va reunir a Santa Pola i l'alcaldessa ha explicat que van aprofitar la visita per a reivindicar actuacions importants per al municipi com "el col·legi Hispanidad, que s'ha quedat desert; el col·lector de la serra, un centre de salut i un IES per al Gran Alacant, i ajuda en projectes europeus".

Problemes de convivència amb apartaments de lloguer per a festes

Santa Pola és un municipi turístic que passa de 37.000 habitants empadronats a 200.000 a l'estiu i això genera alguns problemes. Així, l'alcaldessa ha assenyalat durant l'entrevista que han detectat "que existeix una problemàtica en els habitatges de lloguer quan són llogats per a festes o esdeveniments o ve gent que no compleix la normativa de convivència".

És per això que ha dit que el mateix ajuntament de Santa Pola ha demandat una normativa de funcionament per a esta classe d'activitats i la Policia Local actuarà en cas que incomplisquen les normes municipals.

També et pot interessar

stats