L'Alfàs del Pi suspén durant dos anys la concessió de llicències turístiques

L'Ajuntament de la Marina Baixa congela les autoritzacions fins a aprovar una nova ordenança, un camí que ja han encetat una desena de municipis valencians

Cadenats d'un allotjatment turístic, en una imatge d'arxiu
Cadenats d'un allotjatment turístic, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'Ajuntament de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) ha suspés la concessió de noves llicències per a habitatges d'ús turístic per un termini "màxim" de dos anys. El temps que el consistori es dona per a aprovar una nova ordenança que regule "la compatibilitat d'estos habitatges" amb l'ús residencial.

La suspensió, que congela l'emissió dels informes de compatibilitat turística necessaris per a l'explotació comercial d'estos habitatges, només s'alçarà sí, passat un any, la nova regulació no se sotmet a exposició pública.

La decisió és fruit d'un acord del ple municipal del 30 d'agost, que este dijous publica el Diari Oficial de la Generalitat.

Una llista cada vegada més llarga

El municipi costaner se suma així a la cada vegada més llarga llista de municipis que en les últimes setmanes han decidit congelar la concessió de llicències turístiques per a regular-ne les condicions d'implantació d'estos negocis en el nucli urbà. La ciutat de València va iniciar el camí, què han continuat poblacions com Paiporta, Altea, Polop, la Nucia, Calp, la Vila Joiosa o Dénia.

La reacció dels municipis contra la proliferació dels habitatges turístics permet als consistoris guanyar temps per a adequar les ordenances a la nova normativa de vivendes d'ús turístic, que el Consell va aprovar en el ple anterior a les vacances estivals, que activa nous instruments i dona autonomia als municipis per a fixar condicions i límits a l'ús d'habitatges residencials com a allotjaments turístics.

També et pot interessar

stats