L'economia espanyola creix un 0,3% a l'estiu impulsada pel consum, amb la inversió en negatiu

Gràcies a la demanda interna, el creixement interanual del PIB s'ha situat en l'1,8%, dues dècimes menys que en el trimestre anterior

Monedes i bitllets d'euro
Monedes i bitllets d'euro / Europa Press
22 de desembre 2023 - 09:46

L'economia espanyola ha crescut entre juliol i setembre un 0,3%, la qual cosa suposa una dècima menys que en el trimestre anterior. Ha sigut gràcies a l'impuls del consum, perquè la inversió es va situar en negatiu, segons les dades de Comptabilitat Nacional que confirmen les avançades a la fi d'octubre.

L'avanç interanual del PIB s'ha situat en el tercer trimestre en l'1,8%, dues dècimes per davall del registrat en el segon trimestre, a causa de la pèrdua de força del sector exterior.

L'activitat econòmica s'ha vist impulsada en el tercer trimestre de l'any per un major creixement del consum respecte al trimestre anterior, tot i que la inversió ha registrat un descens del 0,6% després de dos trimestres consecutius en positiu.

Les exportacions i importacions, per la seua part, van reduir-se en els mesos d'estiu més que en el segon trimestre, amb caigudes del 4,1% i del 2,9%, respectivament.

Pel que fa al consum de les llars, ha crescut un 1,4% entre juliol i setembre, sis dècimes més que en el segon trimestre. A més, la despesa pública va mantindre el creixement en l'1,3%.

Retrocedeix la inversió un 0,6%

La inversió ha xafat el fre i ha retrocedit un 0,6% a l'estiu després de créixer un 2,8% i un 1,8% en els dos primers trimestres de l'any. La inversió en habitatge ha baixat al 2,5%, enfront de l'increment del 3,4% del trimestre precedent.

En termes interanuals, el PIB ha crescut en el tercer trimestre un 1,8%, tot i que el segon trimestre ho va augmentar un 2%. És la taxa interanual més moderada des del primer trimestre de 2021.

També et pot interessar

stats