L'economia de l'eurozona es desaccelera en el segon trimestre amb un repunt del 0,2%

Espanya és el quart país del bloc amb un major creixement econòmic entre abril i juny, amb un 0,8%

Port de Castelló
Port de Castelló / Arxiu

El PIB de l'eurozona va créixer un 0,2% en el segon trimestre d'enguany, una dècima menys respecte a la dada observada en els tres primers mesos de l'any, segons l'última actualització de les xifres publicada este divendres per l'oficina d'estadística comunitària Eurostat.

En relació amb el conjunt de la Unió Europea, l'activitat econòmica va augmentar un 0,2% més entre abril i juny, la qual cosa també suposa una dècima menys en comparació amb el primer trimestre de l'any.

Estes noves dades suposen també una revisió a la baixa d'una dècima en comparació amb l'actualització publicada per Eurostat a mitjan agost que s'explica principalment pel comportament de l'economia irlandesa.

En concret, l'oficina comunitària d'estadística va calcular el mes passat un creixement de l'1,2%, però les dades d'este divendres apunten, per contra, a una contracció de l'1%.

Espanya, quart amb més creixement

Espanya va ser, amb un creixement del 0,8%, el quart país del bloc amb un major creixement econòmic entre abril i juny, només superat per Polònia (1,5%), Grècia (1,1%) i els Països Baixos (1%). En el pol oposat es van situar Irlanda (-1%), Letònia (-0,9%), Àustria (-0,4%), Suècia (-0,3%) i Hongria (-0,1%), mentre que Alemanya també va registrar una taxa negativa del 0,1% i Itàlia va obtindre un creixement idèntic a la mitjana (0,2%).

Respecte al sector exterior, les exportacions van augmentar en un 1,4% tant a la zona euro com a la UE, alhora que les importacions van créixer un 0,5% i un 0,6%, respectivament.

Augment de l'ocupació

Estes dades de l'activitat econòmica van ser compatibles amb un creixement de l'ocupació del 0,2% en la zona euro i del 0,1% en tota la Unió Europea en comparació amb el trimestre anterior.

Irlanda i Lituània (els dos amb un 1,1%) i Estònia (0,8%) van ser els socis comunitaris amb majors taxes de creixement de l'ocupació entre abril i juny. Espanya va ser el sèptim país amb més creixement de l'ocupació en el segon trimestre, amb una expansió observada del 0,4%.

També et pot interessar

stats