L'hongaresa Ganz-MaVag llança una opa sobre Talgo malgrat l'oposició del govern espanyol

L'operació valora la companyia ferroviària en 619,3 milions d'euros

Tallers de Talgo, en arxiu
Tallers de Talgo, en arxiu / Talgo

El consorci hongarés Ganz-MaVag ha comunicat aquest dijous, malgrat l'oposició del govern espanyol, la intenció d'aconseguir el capital de la constructora ferroviària espanyola en una operació que valora la companyia en 619,3 milions d'euros.

Així li ho ha notificat Talgo a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una vegada que els bancs creditors de la companyia espanyola han donat el seu suport a l'operació, a costa de la seua ratificació final, segons fonts al punt de les negociacions.

El govern espanyol s'oposa a l'operació. Ahir, dimecres, el ministre de Transports, Óscar Puente, va deixar caure en un fòrum privat, que després va transcendir, que l'executiu "farà tots els possibles" per a evitar l'opa, pel temor que darrere de l'oferta estiga el govern rus.

El ministre d'Indústria, Jordi Hereu, ja havia destacat el caràcter estratègic de Talgo el febrer passat i aquest dijous a Brussel·les ha avançat que l'operació s'analitzarà en la junta d'inversions exteriors.

L'oferta per Talgo és de 5 euros per acció, a pagar en efectiu i condicionada al fet que siga acceptada per, almenys, el 50% més una acció. Suposa valorar l'empresa de disseny, fabricació i manteniment de trens espanyola en 619 milions d'euros, un 13,8% per damunt del preu de tancament de l'acció en Borsa aquest dijous (4,39 euros).

El govern es mantindrà alerta

El govern ha advertit que Talgo és una empresa que opera en un sector estratègic per al país i es mantindrà, per tant, "vigilant" amb l'opa llançada pel consorci hongarés Ganz-MaVag. "Sempre defensarem els projectes industrials estratègics i els llocs de treball", han dit fonts de l'executiu, que ressalten que s'espera garantir l'"estabilitat futura de Talgo".

També et pot interessar

stats