L’impacte de la pluja té un efecte desigual en l’ocupació hotelera de Setmana Santa
La ciutat de València resisteix a les cancel·lacions d'última hora, però les comarques del sud registren un descens de l'ocupació pels efectes del mal oratge
L’impacte de la pluja i les condicions meteorològiques negatives del temporal, ennuvolat i amb baixes temperatures, han tingut un efecte desigual i diferent en l'ocupació hotelera durant aquests dies festius de Setmana Santa a la Comunitat Valenciana, que inclús ha obligat a cancel·lar algunes processons al llarg del territori.
Depenent de la localitat i de les comarques, s’han registrat unes xifres més positives o negatives, segons el volum de cancel·lacions d’última hora de la reserva als hotels. El turisme de la ciutat de València les ha resistides més favorablement, a penes ha patit les conseqüències i “ha tingut un resultat espectacular, amb el 96% d’ocupació hotelera”, segons Fede Fuster, president d’Hosbec.
Pel que fa a les comarques del nord, en el cap de setmana han arribat al 86% d'ocupació de mitjana, però a les comarques del sud és on més s'han notat els efectes de la pluja, amb xifres “prou per davall, en comparació amb el 2023, amb un descens del 7% i una mitjana del 75%”, argumenta Fuster.
Les previsions d’alguns dels viatgers ja comptaven que haurien de conviure amb la pluja i s’han replanificat per poder gaudir en diverses àrees d’interior per tal de poder continuar les vacances de la millor manera.
A altres turistes, en canvi, el mal oratge els ha agafat per sorpresa i s’han resistit a abandonar els espais oberts. Per això, s’han pogut trobar visitants que passejaven a la platja.
Entre hui i demà el turisme d'altres comunitats autònomes ja està d'eixida i s'espera que en els pròxims dies el moviment siga principalment de valencianes i valencians, per les vacances escolars, que encara s'allarguen fins al 8 d'abril.