Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

L’impost de successions de la Comunitat Valenciana és dels més cars d’Espanya

L’impost sobre la renda i el patrimoni és inferior al d’altres autonomies.

L'anàlisi estudia la pressió fiscal que imposen les autononomies

L’impost de successions que paguen els valencians és dels més cars d’Espanya. En canvi, l’impost sobre la renda (IRPF) i el patrimoni són inferiors als d’altres autonomies. Així es desprén de l’índex autonòmic de competitivitat fiscal (IACF) de 2019, que la Unió de Contribuents (UC) ha presentat aquest dimarts. 

Aquest estudi recull informació fiscal de totes les autonomies i les classifica per la capacitat de competir per a retindre i atraure empreses. D’acord amb aquesta comparativa, el País Basc, Madrid, La Rioja i les Canàries són les més competitives, mentre que Catalunya, Astúries i Aragó ocupen les pitjors posicions en l’àmbit impositiu. 

Catalunya continua, com en 2018, per sota de l’aprovat, amb una nota de 4,9 punts per causa de la quantitat d’impostos autonòmics addicionals als cedits per l'administració central. En l'índex de l'impost sobre successions, la primera posició l'ocupen Andalusia i Cantàbria, amb una puntuació de 10, seguides per les Canàries, Madrid, Extremadura i Múrcia, totes amb una nota superior a 9,8, i en la cua se situen Astúries, amb la pitjor puntuació (1,00), Castella i Lleó (2,64) i la Comunitat Valenciana (4,22).

L'anàlisi destaca que la Comunitat Valenciana té un dels sistemes més costosos en termes de l'impost de successions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Segons l’informe, enguany hi ha hagut una contracció lleugera de la competència fiscal entre comunitats, atés que aquesta referència ha passat dels 2,23 punts sobre deu (entre el territori més competitiu i el menys competitiu) en 2018, als 2,16 punts al 2019.

També et pot interessar