L'Imserso ofereix vora 20.700 places a balnearis valencians per a pensionistes

El programa de l’Institut de Majors permet gaudir de 90 centres amb preus entre 243 i 469 euros

Un grup de pensionistes gaudeix d'un bany termal al balneari de Cofrents, en una imatge d'arxiu
Un grup de pensionistes gaudeix d'un bany termal al balneari de Cofrents, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) ha convocat aquest dilluns 192.000 places per a participar en el Programa de Termalisme de 2024, dirigit a persones pensionistes o amb incapacitat permanent que, per prescripció facultativa, precisen rebre tractaments que es presten als balnearis. La Comunitat Valenciana és la quarta amb més places (20.702), després d’Andalusia (31.086), Catalunya (30.265) i la Comunitat de Madrid (25.178). A més, s’inclouen 202 places per a espanyols residents en altres països europeus.

El programa durarà entre febrer i desembre del 2024. Rls participants podran gaudir de vora 90 centres balnearis repartits per tot el país, amb preus d’entre 243 i 469 euros. Això és possible gràcies al fet que l’Imserso finança les places amb una aportació d’entre 144,20 euros i 234,31 euros, segons el mes i el torn. Les estades podran tindre una duració de deu a dotze dies, es realitzaran en règim de pensió completa i comprendran des de les 12:00 hores del dia d'arribada fins al migdia del dia d'eixida.

Els preus inclouen tota una bateria de serveis, a banda dels tractaments termals bàsics: un reconeixement mèdic; el tractament termal que, en cada cas, prescriga el metge del balneari; i un seguiment mèdic del tractament. També s'inclouen activitats d'oci i temps lliure gratuïtes i una pòlissa d'assegurança.

El primer torn de registre comença el 10 de gener i permetrà fer reserves per a viatjar entre febrer i agost. El 15 de maig s’obrirà una segona fase per a viatjar entre setembre i desembre. Es farà una llista d'espera per a cobrir les places que puguen quedar vacants per renúncies o altres circumstàncies; en aquest cas, es podrà accedir al primer torn el 14 de maig i al segon torn, el 15 de novembre.

En concret, a banda de les persones jubilades o amb incapacitat, poden optar aquelles que reben una pensió de viduïtat a partir dels 55 anys i perceptores de prestacions o subsidis de desocupació, a partir dels 60 anys. També podran beneficiar-se del programa les persones de nacionalitat espanyola que residisquen a l'estranger, així com el cònjuge o fills amb discapacitat dels anteriorment citats, sempre que el gaudisquen amb els pares i a la mateixa habitació.

En tot cas, la concessió de places estarà condicionada a la disponibilitat d'aquestes per part de l’Imserso.

També et pot interessar

stats