L'Imserso revisarà els preus en la nova licitació del seu programa de viatges per a l’any vinent

Fins a un terç dels hotels valencians van estudiar renunciar al programa perquè no els ix rendible

Imatge d'arxiu d'un hotel amb usuaris de l'Imserso
Imatge d'arxiu d'un hotel amb usuaris de l'Imserso / À Punt NTC

La directora general de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso), Mayte Sancho, ha anunciat este dimarts que el programa tindrà una nova licitació per a la pròxima temporada, en la qual es preveuen introduir "alguns canvis" i revisar els preus.

Així ho ha anunciat en una entrevista per al programa 24 horas d'RNE amb motiu de l'inici del concurs per a enguany. Les primeres places han començat a comercialitzar-se entre ahir i hui i són per als viatges a Andalusia, Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, Extremadura, Madrid, Melilla i Múrcia.

Este avanç l’ha fet després de les queixes dels hotels, que denunciaven que a causa de la pujada general de preus (contractació de personal, matèries primeres, etc.), el cost estipulat per turista no els permetia cobrir les despeses. De fet, la patronal Hosbec va assegurar que fins a un terç dels hotels valencians estudiaven no adherir-se al programa perquè, deien, no els eixia rendible. 

Respecte a estes queixes de l'hoteleria, Sancho ha afirmat que li resulta difícil pensar que "hi haja empreses que treballen sempre a pèrdues, la qual cosa és una contradicció en si mateixa". "Per a mantindre estos preus tan ajustats, els preus no són alts. I òbviament, l'any que ve es revisaran, però per descomptat alguna cosa guanyarem tots; si no, no tindríem programa", ha explicat durant l'entrevista.

Sobre la preferència dels viatgers, la directora general de l'Imserso ha destacat que alguns prefereixen la costa, encara que els viatges d'escapada i d'interior també interessen a molta gent. "De fet, quasi el 24% fan este tipus de turisme, unes 215.000 persones", ha afegit Sancho.

També et pot interessar

stats