Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

L’oci educatiu reclama una relaxació de les restriccions com ja han tingut altres sectors

Apunten que en els més de 120 campaments que han organitzat, els contagis han sigut “mínims” i defensen que les seues activitats són segures

Un grup de joves participa, a l'aire lliure, en una activitat d'oci educatiu / Consell Valencià de la Joventut

El sector de l’oci educatiu, que integren moviments com el dels scouts o els júniors, ha reclamat a la Generalitat la relaxació d’algunes de les restriccions que encara els afecten i que limiten la seua activitat. Consideren que la desescalada, a diferència d’altres sectors com els hotelers, encara no ha arribat a les seues activitats. 

La Federació d’Escoltisme Valencià, Scouts Valencians, Organización Juvenil Española, Juniors Moviment Diocesà, Federació Don Bosco i Creu Roja Joventut, amb el suport del Consell Valencià de la Joventut, han lamentat tindre “les mateixes restriccions des de l’estiu”, mentre que “altres sectors, com l’hoteleria o l’oci nocturn, caminen cap a la normalitat total”. 

Aquestes entitats que treballen en l’àmbit de l’oci educatiu argumenten que “l’experiència d’aquest estiu avala el treball que des de les entitats de voluntariat juvenil s’ha fet per a crear espais de treball i convivència lliures de riscos”. Recorden que aquestes entitats han organitzat més de 120 campaments, “amb un índex d’incidència mínim”, i defenen que han complit “de manera escrupolosa” els protocols per a evitar contagis de coronavirus. 

El sector de l’oci educatiu destaca “l’enorme” labor educativa i pedagògica que fan les entitats de voluntariat juvenil, “on l’esplai conviu amb la formació en valors i coneixements”.

Les escoles de formació de les entitats d’oci educatiu també veuen limitada la seua activitat, amb una ràtio màxima de 25 persones per classe, per a formar monitors i monitores, mentre en altres àmbits acadèmics els aforaments són més elevats. En aquest sentit, apunten que el nou decret sobre oci educatiu que prepara la Generalitat exigirà més titulacions a les persones voluntàries que duen a terme les activitats en les entitats d’oci educatiu i, per tant, serà necessari formar més persones.

Així, des del Consell Valencià de la Joventut i les seues entitats d’educació no formal, reclamen poder realitzar aquests processos formatius en igualtat de condicions que altres institucions acadèmiques.

També et pot interessar