L'ocupació en el sector turístic puja 12.000 persones a la Comunitat Valenciana a l'agost

És el tercer increment més gran a Espanya en xifres absolutes, només per darrere d'Andalusia i de Catalunya

Treballadors a la recepción d'un hotel a Benidorm
Treballadors a la recepció d'un hotel a Benidorm / visitbenidorm.es

El nombre d'afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic ha augmentat en la Comunitat Valenciana el mes d'agost en 12.055 persones, un 5,8% més. Això suposa el tercer major increment en xifres absolutes, només per darrere d'Andalusia (19.308 afiliats més) i de Catalunya (15.030).

A Espanya, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social en el sector turístic ha arribat als 2.910.948 treballadors a tancament d'agost, la qual cosa suposa un increment del 5,5% respecte al mateix període del 2023.

Amb este nou increment, l'ocupació turística representa el 13,8% del total d'afiliats del conjunt del país, segons ha apuntat este dimarts el Ministeri d'Indústria i Turisme amb dades de Turespaña.

En concret, el mes d'agost els afiliats vinculats a activitats turístiques han augmentat en termes absoluts en 151.782 persones.

Document
Ocupació en turisme (agost 2024)
Consulta'l

En hostaleria, l'increment ha sigut de 96.045 afiliats (28.904 en els serveis d'allotjament i 67.141 en els de menjars i begudes) i en les agències de viatges, de 4.388 treballadors. La resta d'activitats turístiques ha registrat també una pujada conjunta de 51.349 empleats.

Temporada turística "extraordinària"

Segons ha apuntat el ministre Jordi Hereu, la temporada turística, com és la tònica habitual dels últims anys, està sent "extraordinària", tant en les grans xifres de despesa i d'arribada de turistes com en la diversificació dels destins i la qualitat de l'oferta.

També et pot interessar

stats