L'ONU preveu la major crisi econòmica des de la Gran Depressió
Assenyala que la pandèmia provocarà un fort augment de la pobresa.
La pandèmia del coronavirus desencadenarà la major contracció de l'economia global des de la Gran Depressió, en la dècada de 1930, i espentarà milions de persones a la pobresa, segons l'Organització de les Nacions Unides (ONU), que preveu una recuperació lenta i complexa i fins i tot alguns danys irreparables.
L'ONU ha presentat aquest dimecres una revisió de les seues previsions econòmiques per a tindre en compte l'impacte de la Covid-19. Espera que l'economia mundial es contraga enguany un 3,2%, amb una caiguda especialment forta en les economies més desenvolupades, com la zona euro (5,8%), els Estats Units (4,8%) o el Japó (4,2%). La Xina, país on es va originar la pandèmia, tancarà l'any 2020 amb un 1,7% de creixement en la seua producció econòmica, encara que molt lluny de les projeccions prèvies a la crisi.
En total, el món perdrà, si les mesures de confinament i aturada econòmica no van més enllà de la meitat de l'any, quasi 8,5 bilions de dòlars en producció econòmica durant els pròxims dos anys a conseqüència de la pandèmia, una reculada que eliminarà pràcticament els avanços dels quatre anys anteriors, segons l'ONU.
A més, les Nacions Unides assenyalen que la pandèmia provocarà un fort augment de la pobresa. El seu càlcul és que uns 34,3 milions de persones cauran en 2020 per davall de la línia de la pobresa, més de la meitat d'elles en països africans, i la previsió de l'organització és que la crisi pot deixar 130 milions de persones més vivint en extrema pobresa per a 2030.