Lladró planteja un ERTO per a ajustar la seua producció al descens de la demanda

En les negociacions s'haurà de determinar quants treballadors afecta aquesta reducció de jornada i en quines condicions.

Lladró va deixar d'estar controlada pels tres germans fundadors i es va vendre al gener del 2017
Lladró va deixar d'estar controlada pels tres germans fundadors i es va vendre al gener del 2017

La direcció de la firma valenciana de porcellanes Lladró ha informat el comité d'empresa i les seccions sindicals sobre la seua intenció de posar en marxa un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per a "ajustar temporalment la producció a la demanda actual".

Segons han informat fonts de l'empresa, aquest és el primer pas per a l'obertura d'unes negociacions en què s'haurà de determinar quants treballadors afecta aquesta reducció de jornada i en quines condicions.

Les mateixes fonts han explicat que no es tracta d'un expedient de suspensió d'ocupacions, sinó que l'empresa busca l'objectiu de "reajustar la seua capacitat productiva".

En conseqüència, les seccions sindicals hauran de nomenar els seus representants en unes comissions negociadores que previsiblement començaran abans de quinze dies.

La firma es va vendre al gener del 2017

La històrica firma de porcellanes, situada al municipi de Tavernes Blanques, a l’Horta, va deixar d'estar controlada pels tres germans fundadors: Juan, Vicente i José Lladró, i es va vendre al gener del 2017 al grup PHI Industrial.

L'ERTO plantejat afectarà les dues empreses de fabricació del grup: Porcelanas Lladró i Arte y Porcelana, però no les altres dues societats com Diseños Artísticos i Lladró, responsables de la creativitat i la gestió comercial, respectivament.

També et pot interessar

stats