Llauradors de la Marina Alta es manifesten a Benissa i tallen l'N-332 per a denunciar la situació del sector

Reclamen un preu just per als seus productes, control de les importacions i menys burocràcia

Manifestació de llauradors celebrada a Benissa aquest dissabte / À Punt NTC

Agricultors, ramaders, apicultors i pescadors de la Marina Alta s'han manifestat aquest dissabte a Benissa per a denunciar la "dramàtica" situació del sector i demanar un preu just pels seus productes, un major control de les importacions perquè complisquen amb els mateixos requisits que els productes cultivats ací i, també, menys burocràcia.

La protesta, convocada a títol personal i fora del paraigua dels principals sindicats del sector, s'ha materialitzat en una tractorada com les que es van viure a diverses ciutats valencianes i de l'estat espanyol durant el passat febrer. Els manifestants han eixit de la localitat de Benissa en direcció a Dénia i han tallat la carretera nacional 332 des de les 9:30 a les 10 del matí.

Juanvi, el Palleter, és agricultor i influenciador de la Ribera Alta, i s'ha alçat a les cinc de la matinada per a acompanyar els llauradors de la Marina i sumar-se a la seua protesta. "Ací estan fent-nos la competència deslleial, ens ho estan entrant tot de fora", explica. "Estem començant a perdre la sobirania alimentària i d'ací a poc tindrem deficiència alimentària i una dependència total de l'exterior", afig.

Per la seua banda, Francesc Regio, llaurador i un dels organitzadors de la protesta, reclama que "el producte de fora estiga un poc més controlat i que ens paguen més el preu de la taronja, que no es quede per terra".

Dani Cabrera, empresari del sector de raïm de taula, també ha expressat el seu malestar, especialment amb els tràmits burocràtics, als micròfons d'À Punt Notícies: "Estic més temps arreglant papers i fent gestions per a l'administració que realment dalt de tractor, i al final arriba un punt en què la situació no és viable".

Els manifestants, a més, denuncien que aquesta situació no els afecta només a ells, sinó que és extensible a tota la ciutadania, que és la que es menja els productes que venen de fora, els quals, insisteixen, no estan sotmesos a les mateixes restriccions que a Europa. "El que hauria de fer tot el món és unir-se amb nosaltres, perquè és una protesta pel bé comú", conclou Cabrera.

També et pot interessar

stats