El lloguer de les habitacions d’estudiants puja entre 50 i 100 euros per al pròxim curs a València

Un dormitori en una vivenda compartida pot costar entre 400 i 450 euros mensuals, a més de les despeses dels subministraments

L’encariment dels habitatges també ha provocat que molts estudiants es decanten per la residència / À Punt NTC

Entre 50 i 100 euros més. És l’encariment al qual es veuran abocats molts estudiants que vulguen viure en un pis compartit a València el pròxim curs escolar. L’advertència la fan els agents de la propietat immobiliària, que xifren entre 300 i 400 euros el preu que, de mitjana, costa una habitació en una d’estes vivendes.

A este preu mitjà del lloguer, cal sumar-hi el dels subministraments imprescindibles per a viure, com ara la llum, el gas, l’aigua o l'internet, que eleven fins als 400 o 450 euros el preu mitjà del lloguer que haurà d'assumir un estudiant que vulga allotjar-se a la capital durant el curs que arrancarà al setembre.

Davant d'esta realitat, que ha convertit el pis d’estudiants en una opció fora de l’abast de moltes famílies, molts estudiants opten per buscar pis en poblacions pròximes a València amb les quals la capital està ben comunicada, donat que els preus són més assequibles: entre 200 i 250 euros.

L’encariment dels habitatges també ha provocat que molts estudiants es decanten per la residència, que, malgrat que és més cara, de vegades ofereix més serveis i està prop de la universitat.

Des del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València atribueixen este encariment del lloguer dels pisos d’estudiants al descens de l'oferta d'habitatge de lloguer, en general, i més encara la que sol destinar-se a estudiants.

Davant d'esta pujada del lloguer, els professionals de les immobiliàries asseguren que, per al pròxim curs escolar, és “més complicat, molt més car” trobar un pis a València on allotjar-se per a estar prop del centre d’estudi i "de vegades està en pitjors condicions".

En este sentit, els agents de les immobiliàries alerten que “existeix un parc d'habitatges insuficient per a la demanda existent”.

Les últimes reformes en l’àmbit de la vivenda també han contribuït, des del punt de vista d’este col·lectiu professional, a encarir el lloguer dels pisos d’estudiants. “Tampoc ha ajudat la llei d'habitatge, que ha suposat que molts pisos i cases hagen eixit del mercat del lloguer per la falta de seguretat jurídica per als propietaris, i això n'ha reduït encara més l'oferta”, afigen.

Fa falta més construcció de pisos, una legislació eficaç quant a seguretat per a propietaris i possibles ajudes Alfredo Cano - President del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària

Entre les solucions que plantegen els agents de la propietat immobiliària de València, proposen “una política de major construcció de pisos d’este tipus, així com una legislació seriosa i eficaç quant a seguretat per a propietaris i possibles ajudes”. “L'augment de l'oferta d'habitatge afavoriria l'ajust de preus d'una manera natural”, aclareixen.

Finalment, per als estudiants afectats per este encariment, el president del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària, Alfredo Cano, recomana que és primordial, encara que no sempre és possible, començar a buscar l'habitatge per al pròxim curs com més prompte millor, al març, a l'abril o al maig.

I, a més, Cano recomana posar-se en mans d'un professional perquè supervise el contracte i assegure a l'inquilí que no hi ha cap clàusula contrària a la llei que siga abusiva.

També et pot interessar

stats