Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Llum verda a la nova depuradora de Sagunt que donarà servei a la gigafactoria de Volkswagen

El Consell autoritza per 60 milions la contractació de les obres per a alçar la futura estació d'aigües residuals amb un termini d'execució de 25 mesos

Terrenys comprats per Volkswagen a Sagunt / À Punt NTC

El Consell ha autoritzat este dimarts la construcció de la nova estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) ubicada a Sagunt. La futura infraestructura, que costarà 60,8 milions d'euros, s'emmarca en el projecte de desenvolupament de l'àrea industrial de Parc Sagunt II i anirà vinculada a la gigafactoria de bateries elèctriques que pretén obrir Volkswagen a través de la filial PowerCo.

Esta nova planta de depuració tindrà un termini d'execució de 25 mesos, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. Serà fonamental per a l'aterratge de la multinacional alemanya al Camp de Morvedre, que permetrà a la macrofactoria de cel·les reaprofitar aigües industrials per als processos de fabricació. Però, a més, donarà servei a diversos municipis de la comarca, entre altres Sagunt, Albalat dels Tarongers, Estivella, Gilet i Petrés. Vessarà al canal de l'empresa Sidmed, que acaba desaiguant dins del port de Sagunt.

La futura depuradora substituirà l'EDAR actual de Sagunt, construïda l'any 1979 i ampliada el 1993. L'antiguitat de la instal·lació, així com l'"exigència d'eliminar contaminants per als quals no estava dimensionada" fan necessària bastir una nova planta per a reutilitzar l'aigua tractada, ha justificat la Conselleria d'Infraestructures. S'ubicarà en una parcel·la catalogada com a sòl dotacional per a la depuració al Parc Sagunt II.

La despesa global aprovada per a les obres es repartirà per anualitats: 500.000 euros per al 2024, 24,13 milions el 2025 i 36,2 el 2026. La nova depuradora tindrà una capacitat de tractament de 30.000 metres cúbics per dia en una primera fase i comptarà amb un sistema de depuració de fangs activats que permetrà l'aprofitament energètic del biogàs generat en el procés, així com la reutilització de la totalitat de les aigües en ús industrial o agrícola mitjançant un tractament terciari. El projecte també preveu demolir la instal·lació antiga i transformar-ne una part en un tanc de laminació de cabals i bombament cap a la nova depuradora.

el Camp de Morvedre Indústria Pobles

També et pot interessar