Maroto diu que Espanya vol ser pionera fent ús del passaport sanitari i que pot estar a l'estiu
Destaca que els fons europeus ajudaran a transformar el model turístic per a continuar sent competitiu.
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que Espanya vol ser pionera en l'ús del passaport sanitari i treballa perquè estiga disponible a l'estiu. Així ho ha manifestat en el Fòrum de Turisme d'Europa Press, on ha destacat que el passaport sanitari facilitarà la lliure circulació segura dels ciutadans dins de la Unió Europea.
A més, Maroto ha qualificat el certificat digital com un passaport “interoperable, no discriminatori i amb plenes garanties sobre la privacitat de les dades dels usuaris”.
La Comissió Europea està treballant amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) perquè el certificat puga estar disponible en altres llocs del món i està en contacte amb l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) per a facilitar el seu ús. En aquesta línia, la titular de la cartera de Turisme ha assenyalat que aquesta iniciativa permet tindre esperança i “ser optimistes” sobre el reinici de viatges segurs, tant nacionals com internacionals, en els pròxims mesos.
Per a la ministra, hi ha tres prioritats que marcaran el futur del turisme: el control de la pandèmia i accelerar el procés de vacunació, protegir el teixit empresarial i executar inversions per a recuperar i modernitzar el sector turístic.
Transformar el sector turístic
Sobre els fons europeus de recuperació, Maroto ha afirmat que constitueixen una “oportunitat única” no sols per a contribuir a recuperar l'economia, sinó per a escometre les transformacions pendents del model turístic per a continuar sent competitiu. Espanya és el país més competitiu del món en termes turístics des de 2015, segons l'informe sobre competitivitat en viatges i turisme, elaborat pel Fòrum Econòmic Mundial, segons ha ressaltat la ministra.
En aquest context, el govern ha dissenyat el Pla de Modernització i Competitivitat del Sector Turístic, l'objectiu del qual és afavorir la reactivació del turisme i abordar la transformació cap a un model “sostenible, de qualitat i segur”. Aquest pla, que estarà dotat amb 3.400 milions d'euros, s'uneix a la iniciativa de transformació digital, que es fixa en dos objectius: les destinacions turístiques i les empreses del sector.
Digitalització de les destinacions turístiques
El pla digital, que està dotat de 180 milions d'euros, es basa en la digitalització de les destinacions turístiques perquè puguen interactuar amb uns “visitants cada vegada més digitalitzats” i en el suport en la transició digital de les empreses amb la finalitat de facilitar l'accés a tecnologies per a millorar els seus productes i serveis.