Navarro (CEV) assegura que a les empreses que van fugir de Catalunya "no se'ls passa pel cap traslladar-se"

El president de la patronal valenciana destaca que el port de València "serà un dels beneficiats" i que "s'està preparant" per a rebre un augment del treball per la inseguretat al mar Roig

El president de la CEV, Salvador Navarro, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha assegurat a Les notícies del matí que ha parlat amb les empreses instal·lades al territori que van fugir de Catalunya "i no se'ls passa pel cap traslladar-se" i més, ha dit, quan "la Comunitat Valenciana és ja la segona en inversions estrangeres en l'àmbit nacional".

En aquest sentit, considera un "plantejament absurd" la petició que Junts ha fet al govern espanyol perquè multe les empreses catalanes que isqueren amb el procés separatista i no volen tornar-hi.

Al parer de Navarro, "una empresa és sobirana per a prendre les seues decisions" i les que van fugir van prendre una decisió "per una inestabilitat que segueix a Catalunya". "El que es necessita és que Catalunya recupera l'estabilitat", ja que és el principal client de la Comunitat Valenciana, ha indicat.

La CEOE demanarà dimecres al govern ajudes al sector ceràmic de Castelló

D'altra banda, el president de la patronal valenciana ha destacat que els problemes del sector ceràmic ja no són només conjunturals de costos energètics o materials, sinó que té un problema estructural.

Així, ha avançat que aquest dimecres, 17 de gener, la CEOE oferirà una roda de premsa a Madrid perquè "el govern atenga les necessitats d'un sector exportador i innovador els competidors del qual, com Itàlia, està rebent moltes més ajudes".

Salvador Navarro ha assenyalat que "es tracta d'un problema territorial de Castelló", que té una gran dependència de la ceràmica, i, per tant, cal començar a treballar "per a diversificar el teixit productiu".

Augment del treball al port de València per la inseguretat al mar Roig

En les pròximes setmanes s'espera que augmente el treball al port de València per la inseguretat al mar Roig. Sobre aquest assumpte, Navarro ha dit que el port de València "serà un dels beneficiats" i que "s'està preparant" per a convertir-se en un dels centres de recepció de les mercaderies que s'han vist afectades.

El president de la CEV ha subratllat que la situació en el mar Roig i Iemen és preocupant perquè "no hi ha pirates, són terroristes". "Jo crec que el que està fent els Estats Units és el que cal fer perquè això no se soluciona amb diplomàcia i la Xina també ho té clar que els terroristes volen parar el comerç mundial".

Per a Navarro, "Espanya hauria d'haver tingut una posició més directa al mar Roig, igual que a Algèria, que ha sigut un mercat que han perdut les empreses de Castelló a favor de les empreses italianes i franceses".

Finalment, ha remarcat la bona sintonia de la CEV amb el govern del PP i Vox en la Generalitat presidit per Carlos Mazón que "es va comprometre a abaixar impostos i l'ha complit i està compromés amb el Pla Simplifica" per a simplificar la burocràcia en l'administració.

"Deia María José Catalá que hi havia 40.000 llicències paralitzades en l'Ajuntament de València. Tant de bo algun dia sàpia l'Administració que un projecte paralitzat és ocupació, economia i empreses paralitzades", ha conclòs.

També et pot interessar

stats