Oli, licors i vi: la predilecció dels lladres al supermercat

A banda dels aliments que s’han encarit, com el xocolate o el café, els ibèrics o les conserves selectes són els que més furten

L'oli s'ha convertit en el desig dels lladres que furten productes dels supermercats
L'oli s'ha convertit en el desig dels lladres / À Punt NTC

L’oli, els licors i els vins és el més cobdiciat pels amics dels objectes aliens. Tot i això, als aficionats als robatoris també els agrada emportar-se els productes ibèrics, els d’afaitar-se i també conserves com la tonyina. Almenys així es desprén d’un estudi que analitza els productes que més s’han furtat en vora 10.500 supermercats de tot Espanya.

Segons esta anàlisi, l’oli d’oliva supera enguany les begudes alcohòliques, que eren el 2024 el producte més furtat de les prestatgeries dels supermercats, segons detallen des de l’empresa STC, que comercialitza sistemes antifurt, i que ha elaborat este estudi.

No obstant això, i a pesar que l’oli d’oliva és el producte més furtat en el conjunt d’Espanya, en quatre comunitats les botelles de begudes alcohòliques, com les de ginebra, vodka i whisky, són les que més atrauen els lladres que van als supermercats de La Rioja, el País Basc o les Canàries.

A banda d’estos productes, també hi figuren els embotits ibèrics i el vi, així com les conserves selectes, com el bonítol o la ventresca de tonyina. Es dona la circumstància que sovint els productes més furtats no són de primera necessitat, sinó més aïna els productes cars. “No desapareix l'arròs o la pasta o ni tan sols el pernil barat, sinó l'ibèric”, remarcava Salvador Cañones, portaveu de l’empresa que ha dut a terme l’estudi.

En este sentit, les pastilles de xocolate són un altre dels productes més furtats als supermercats en determinades comunitats, així com el café, que s’ha encarit en els últims mesos, i les cremes solars.

També et pot interessar

stats