Oliu (Sabadell): "L'oferta del BBVA no és satisfactòria"

La direcció del banc amb seu social a Alacant defensa que són una entitat "forta" i amb "futur" per a continuar creixent en solitari

Sucursal del Banc Sabadell a València
Sucursal del Banc Sabadell a València / Shutterstock

El Banc Sabadell tancava la porta este dilluns a l'oferta de fusió que li va posar damunt de la taula el BBVA i apostava per seguir en solitari. És la segona vegada que li diu no a l'entitat basca, que el novembre del 2020 ja li va plantejar la mateixa operació.

El consell d'administració del banc català, que té la seu social a Alacant, va prendre la determinació després d'una reunió extraordinària per a analitzar en profunditat la proposta de fusió i ja ha comunicat la negativa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors perquè consideren que poden crear més valor per a l'accionista si continuen caminant en solitari.

L'endemà, el president del Sabadell, Josep Oliu, ha explicat en primera persona els motius que els han portat a rebutjar l'oferta del BBVA. "L'oferta no era satisfactòria per als interessos de l'entitat i els dels accionistes", ha resumit. El màxim responsable de l'ens financer ha assegurat que el consell d'administració té una "gran confiança" en el banc mateix i els plans que estan executant-se en totes les vessants de negoci i les geografies. "El Banc Sabadell és hui una entitat gran, forta i amb futur", ha proclamat.

Per la seua banda, el conseller delegat, César González-Bueno, ha apuntat que fa anys que la cúpula directiva i la plantilla del Sabadell duen a terme "un gran treball" i s'ha mostrat confiat que tot això es reflectirà en l'activitat comercial i els resultats. Així mateix, s'ha marcat com a repte de futur aconseguir que el banc siga "més gran, més potent i més rendible".

Caiguda en borsa després del no

Este dimarts, l'endemà de la portada al BBVA, les accions de Banc Sabadell queien l'1,6% després de l'obertura borsària. Al començament de la jornada la davallada ha sigut molt acusada, però un quart d'hora després s'ha suavitzat i s'han quedat en 1,859 euros per acció. Des del principi d'any, l'entitat catalana es revalora més del 70%. Els títols de la basca, per contra, pugen un 1,57% fins a cotitzar a 9,99 euros per acció. Enguany han avançat quasi un 26%.

També et pot interessar

stats