Omplir la cistella de Nadal, més car que l’any passat

Productes com el marisc, la carn i la fruita han pujat entre un 7% i un 23% en dotze mesos

Omplir la cistella de la compra s'encareix en Nadal / À Punt NTC
07 de desembre 2023 - 17:24

Omplir la taula durant els dinars i sopars de Nadal amb els aliments més típics és, de nou, un repte per a la butxaca. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha catalogat setze aliments imprescindibles per a la cistella durant les festes, dels quals onze se situen en màxims històrics i en set ha pujat el preu. 

Com sempre, el marisc, com les cloïsses, és el que més ha pujat, fins a un 23% respecte a l’any passat; a banda, el peix i la carn han augmentat també, com la tonyina, que s’ha encarit un 11%, o el redó de vedella, que puja un 5%. També la fruita i la verdura, com per exemple la col llombarda, que es paga un 7% més cara, o la pinya, un 1% superior i que encara pujarà més, segons els venedors. 

La clientela ha de buscar alternatives per a les receptes principals i també variar amb els menús, però són dies assenyalats i la pujada de preus no frena el consum. L’OCU recomana planificar amb temps aquestes compres i analitzar bé els preus. Per exemple, hi ha aliments nadalencs, com el llagostí, del qual ha baixat el cost. Al final, la clau és, com sempre, aprofitar les ofertes o avançar les compres de Nadal.

També et pot interessar

stats