Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Les onades de calor han costat 16 bilions d’euros a l’economia mundial sols entre el 1992 i el 2013

Un estudi adverteix que els costos del canvi climàtic s’han infravalorat completament

L'índex del canvi climàtic global del 27 d'octubre del 2022 revela alts canvis en la temperatura / Europa Press

Les onades de calor generades pel canvi climàtic no són un problema del futur, ho són ja. Els períodes de calor extrema són cada volta més freqüents, duren més i són més intensos. Solament entre el 1992 i el 2013 han causat pèrdues de més de 16 bilions d’euros a l’economia mundial.

Un estudi de la Universitat de Dartmouth (New Hampshire, EUA) ha publicat aquest divendres que els països més pobres i amb menors emissions són els que més han sofrit les conseqüències. L’estudi, un dels primers a examinar com afecten les onades de calor en la producció econòmica, conclou que fins ara els costos del canvi climàtic s’han infravalorat per complet.

Els autors de l’estudi han descobert que les onades de calor han coincidit estadísticament amb les variacions en l’economia en què, per l'efecte de les altes temperatures en la salut humana, la productivitat i la producció agrícola, s’han perdut més de 16 bilions d’euros. Christopher Callahan, autor principal de l’estudi, demana mesures immediates i que “s'avalue el cost de no fer res en aquest sentit”.

L’estudi també posa en relleu la desigualtat climàtica

Els resultats de l’estudi també posen de relleu qüestions de justícia i desigualtat climàtica. “Ens trobem en una situació en la qual els causants de l’escalfament global i els canvis en la calor extrema tenen més recursos per a ser resistents a aquests canvis i, en alguns casos, poder beneficiar-se’n”, comenta el coautor del treball, Justin Mankin.

Segons les seues dades, mentre que les pèrdues econòmiques causades per la calor extrema han suposat una mitjana d'1,5% del producte interior brut (PIB) per càpita a les regions més riques del món, a les més pobres han perdut fins al 6,7% del PIB per càpita.

També et pot interessar