Directes
Ara en la televisió
AÇÒ NO HO SABIES
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Onze projectes estratègics s'instal·laran en la Comunitat Valenciana amb una inversió de 263 milions d'euros

Nuria Montes destaca que permetran crear mil ocupacions en sostenibilitat i noves fonts d'energia, indústria aeroespacial i biosanitària i anuncia la creació de l'Oficina Valenciana d'Inversions

Nuria Montes es dirigeix als empresaris en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània celebrat a València. / X: @NewEconomyForum

Onze projectes estratègics han sigut seleccionats d'un total de 26 presentats per als anys 2024, 2025 i 2026 per a instal·lar-se en la Comunitat Valenciana amb una inversió de 263 milions d'euros i un pla de creació de mil ocupacions en les àrees de sostenibilitat i noves fonts d'energia, indústria aeroespacial i biosanitària.

Els noms dels projectes es faran públics en les pròximes setmanes. Hi ha sis empreses de València, quatre d'Alacant i una de Castelló, segons ha anunciat este dimecres la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània celebrat a València.

El Consell destina 19 milions d'euros a projectes estratègics en el pla pluriennal i ha anunciat la creació de l'Oficina Valenciana d'Inversions per a la gestió d'esta mena de projectes.

Oficina Valenciana d'Inversions

Esta oficina durà a terme les funcions d'avaluació, classificació, acompanyament i gestió dels projectes, i assignarà a cadascun un cap que s'hi dedicarà en exclusiva. Un figura que aporta "un suport integral a l'inversor", ofereix assessorament personalitzat i actua d'interlocutor davant els diferents departaments de la Generalitat, segons Montes.

L'Oficina d'Inversions estarà presidida per Carlos Mazón com a president de la Generalitat i Nuria Montes serà la vicepresidenta, i recaurà en la Direcció General de Projectes Estratègics.

Els inversors valoren les facilitats de la Generalitat

La consellera ha afirmat que els inversors valoren el treball que els ofereix la Generalitat de localitzar sòl industrial i la tramitació exprés dels projectes. Però també, ha afegit, l'after care, un servei que s'ofereix sobretot a la inversió estrangera per a tràmits quotidians com l'escolarització, la disposició d'habitatge, donar d'alta línies de telefonia o la gestió amb entitats bancàries.

Tots els projectes d'inversió de l'oficina tindran caràcter confidencial, ha assegurat Montes, que ha indicat que el Consell no ha estat parat fins a la creació d'este organisme, sinó que ja està arreplegant resultats de les polítiques que ha aprovat.

La consellera ha xifrat en quasi 10.000 milions d'euros d'inversió i 10.000 les ocupacions que generaran grans projectes. Montes ha citat projectes estratègics com els de Stadler, PowerCo, Bp o Edward Lifesciences, que estan invertint en seus que se situen o situaran en la Comunitat Valenciana.

Els pilars de l'Estratègia de Reindustrialització són la transició digital, la competitivitat tecnològica, sòl, internacionalització, sobirania energètica, simplificació administrativa i participació dels agents socials, així com foment del talent i capital humà, una qüestió que preocupa a tots els sectors.

En concret, en sòl industrial, l'objectiu és crear 10 milions de metres quadrats perquè les empreses puguen ampliar les seues activitats o per a noves inversions que estan arribant "dia a dia".

València Indústria