L'operació Pas de l'Estret trasllada 28.000 passatgers des dels ports d'Alacant i València

La previsió és que la xifra augmente perquè queden els últims dies de desplaçaments d’anada i tots els viatges de tornada

Vehicles en cua al port d'Alacant, una de les imatges de l'Operació Pas de l'Estret.
Vehicles en cua al port d'Alacant, una de les imatges de l'Operació Pas de l'Estret. / À Punt NTC

La delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha precisat que l'operació Pas de l'Estret (OPE) ha mobilitzat des del 13 de juny 28.000 passatgers des dels ports d'Alacant i de València. Ho ha dit este divendres en declaracions als mitjans de comunicació a Alacant, després de reunir-se amb la directora general de Protecció Civil i Emergències, Virginia Barcones, i amb el comité de direcció de l'OPE per a analitzar el desenvolupament d'esta operació als ports d'Alacant i València.

Al port d'Alacant, esta operació desplaça les persones a les ciutats d'Orà i Alger, amb entre quatre i cinc rotacions setmanals, i suposa el 2% del trànsit que genera l'OPE en tot Espanya, fet que significa “un esforç de coordinació de totes les administracions”. Per això ha agraït l’“especial esforç perquè el port d'Alacant tinga unes instal·lacions adequades”.

Fins al 24 de juliol, a Alacant havien embarcat un total de 15.646 passatgers, mentre que en l'OPE de 2023 ho van fer 17.337. Quant a vehicles, fins a eixa data, n'havien embarcat 5.174, mentre que el 2023 n’embarcaren 4.426.

Mentrestant, pel port de València passa un altre 2% del trànsit que genera l’OPE a Espanya i enguany també ha experimentat un creixement en viatgers respecte a l'any passat. El 2023 hi havia una rotació a la setmana, mentre que enguany són tres els viatges València-Mostagànem. En concret, pel port de València han passat ja 13.600 passatgers i 4.000 vehicles, mentre que l'any passat van embarcar 4.478 passatgers i 1.331 vehicles.

I encara en seran més, ja que els pròxims deu dies són els últims de l’operació anada i es preveu que es produïsca “la major afluència i la major tensió” pel nombre de passatgers i vehicles que s’espera. En este sentit, Bernabé ha dit que les xifres de desplaçaments s’incrementaran “substancialment” perquè és una setmana de molt de trànsit i, a més, encara cal sumar els viatges de tornada fins al 15 de setembre. 

Bernabé ha felicitat tots dos ports perquè els seus serveis estan funcionant “perfectament” i no estan generant “cap impacte negatiu” en la resta de la població ni dels serveis que es presten.

També et pot interessar

stats