El pa de motle, la massa congelada i els biscots pagaran menys IVA
El gravamen dels productes considerats pa especial serà del 4%, en lloc del 10%, com tenien fins ara
El pa torrat, els biscots, el pa de motle o la massa congelada s’abaratiran un 6% si els establiments traslladen al preu final el que paguen els consumidors. És la rebaixa de l’IVA que ha dictat el Tribunal Suprem i que publica este dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Estos productes, considerats pa especial, fins ara pagaven un 10% d’IVA. El Ministeri d’Hisenda ha rebaixat este percentatge fins al 4% després d’una sentència del Suprem, que obliga a esta reducció en l’IVA del pa torrat, els biscots, els bastons i el pa de motle.
La reducció de l’IVA també haurà d’aplicar-se als pans sense gluten i als productes semielaborats, com el pa precuit i la massa congelada, entre altres.
La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem va establir en una sentència d'octubre que l'exclusió del pa que inclou ingredients especials en la seua elaboració del tipus de gravamen superreduït contradiu el dret de la Unió Europea.
L’alt tribunal va estimar el recurs d'una empresa que esgrimia que, segons la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, els béns i serveis similars han de rebre el mateix tractament pel que fa a l'IVA. Esta similitud l’ha de percebre el consumidor mitjà, segons el tribunal.