La paella no escapa a la inflació: així s'ha encarit, ingredient per ingredient
El plat estrela valencià s’ha convertit en un menjar quasi de luxe i ja és un 14% més car que fa un any
La inflació afecta pràcticament tots els aliments, i el plat més nostre no escapa al seu impacte. Hi ha qui a partir d’ara es pensarà dues vegades si ix a compte fer la paella dels diumenges amb l’encariment de la majoria dels ingredients que calen per a cuinar-la.
El més bàsic, l'arròs, ha augmentat el preu un 10,2%. El pollastre també ho ha fet un 17,6% i el preparat per a la paella se situa sobre els 10 euros, igual que el conill. Els que s'estimen més l’opció marinera hauran de tindre en compte que el marisc ha pujat un 8,8%, i és que, afegint-li gamba, cigala, molles de rap, sépia o calamar, es pot arribar als 35 euros.
Però si hi ha un component de la paella que ha disparat el preu és el garrofó: ara es paga a 30 euros el quilo. No és l’únic plat tradicional valencià que ha patit els efectes de la inflació: l’arròs al forn és més car ara que fa un any, com també l'esmorzar.