La PAH reclama un pla de xoc per a frenar els desnonaments derivats dels fons voltor

Els afectats per la hipoteca demanen, a les portes de la Conselleria d'Habitatge, més vivendes públiques

Nova protesta de la PAH / À Punt NTC

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’ha concentrat este dilluns al matí a les portes de la Conselleria d'Habitatge per a exigir a la Generalitat un pla de xoc que pose fi als desnonaments que, pels interessos dels fons voltor, continuen deixant al carrer famílies valencianes. Entre les alternatives que ha reclamat al director general d'Habitatge, Juan Antonio Pérez Sala, que els ha atés a les portes de la Conselleria, està la d’incrementar els habitatges públics i establir més programes de lloguer social, segons indiquen des d’esta entitat.

La PAH assegura que “els fons voltor continuen desnonant famílies sense alternativa residencial”, una circumstància que es dona perquè “l’administració no té habitatges públics suficients”, com ha denunciat en reiterades ocasions.

Així mateix, des de la PAH denuncien que la Generalitat tampoc impulsa alternatives com la del programa LlogAD, que ha proposat esta plataforma i que contempla un contracte de lloguer social i assequible amb fons, que té com a titular l'administració, i que se subroguen posteriorment les famílies.

El director general d'Habitatge ha eixit este dilluns a les portes de la Conselleria a escoltar algunes d'estes reivindicacions. Pérez els ha manifestat la seua predisposició a reunir-se amb la PAH per a tractar d'abordar el problema dels desnonaments i la falta de vivenda; no obstant això, ha reconegut que és un problema complex.

Un representant de la PAH conversa amb el director general de Vivenda, a les portes de la conselleria
Un representant de la PAH conversa amb el director general de Vivenda, a les portes de la conselleria / À Punt NTC

La PAH, després de traslladar-li a Pérez algunes de les seues reivindicacions, s’ha mostrat combativa amb la situació que deixa sense sostre moltes famílies: “No acceptarem esta situació i exigim un pla de xoc al govern valencià per a posar fi a l’emergència residencial”. 

També et pot interessar

stats