La patronal alacantina demana a la CNMC que desautoritze l'OPA contra el Banc Sabadell

La Unió Empresarial de la Província d'Alacant justifica la petició per a garantir l'accés al finançament del teixit productiu de la província

César Quintanilla,
César Quintanilla, president de la Unió Empresarial de la Província d'Alacant / Uepal

El president de la Unió Empresarial de la Província d'Alacant (Uepal), César Quintanilla, a través d'una carta, ha reclamat a la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC) que prenga en consideració els informes en què diverses entitats, com el de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), alerten dels perjudicis que generaria l'autorització de l'OPA en el teixit empresarial de la província d'Alacant.

La carta remesa a la presidenta de la CNMC, Cani Fernández, expressa "la nostra preocupació i el nostre absolut rebuig" al procés de concentració bancària que resultaria de l'acceptació de l'OPA proposada pel BBVA sobre el Banc Sabadell.

Els empresaris consideren que la CNMC ha de vetlar perquè hi haja en el mercat financer "oferta suficient per a atendre amb garanties i competitivament el teixit empresarial".

Uepal assenyala que la CNMC ha de tindre en compte el potencial de la província, quarta d'Espanya per població, quinta per aprovació del PIB estatal, i líder en sectors com el turisme, l'exportació agrícola i el sector residencial.

Els empresaris de la província consideren que "objectivament, no hi ha raons per a incentivar o autoritzar una absorció d'esta entitat".

I que s'han de mesurar els efectes negatius "en l'accés al crèdit per a pimes i particulars, un increment dels costos financers i una disminució de la rendibilitat per a l'estalviador".

Entre els efectes més temuts hi ha el segur tancament d'oficines per a no duplicar equips després de consumar-se l'OPA i, per tant, la cadena d'acomiadaments que amb certesa tindrà lloc".

Uepal també assenyala la pèrdua en matèria de cohesió territorial que suposarà perdre la seu del Banc Sabadell, que ha sigut catalitzador d'importants inversions i ha actuat com a pol d'atracció de la ubicació d'empreses en el territori de la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats