Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

La patronal tèxtil Ateval reclama "més vigilància" dels productes importats per a competir "en igualtat"

Pepe Serna denuncia que hi ha webs que venen productes d'importació que, com que no passen de 150 euros, no es controlen en absolut i arriben a les llars en 48 hores

14.10.2024 | Entrevsita LNM Pepe Serna

El president d'Ateval, l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, Pepe Serna, ha demanat a les autoritats europees i espanyoles "més vigilància" dels productes importats per a competir "en igualtat". Segons ha denunciat a Les notícies del matí, "hi ha plataformes en internet que venen productes d'importació que, com que no passen de 150 euros, no es controlen en absolut i arriben a les llars en 48 hores. Açò evidencia que no es fa cap classe de control d'este tipus de productes tant en l'etiquetatge i en la composició com en la seguretat i tot allò que s'exigeix al fabricant europeu".

El sector ha d'adaptar-se amb celeritat a les legislacions imposades per la Unió Europea en matèria mediambiental i de sostenibilitat. La Comissió Europea ha aprovat el reglament de l'ecodisseny, que obliga a l'elaboració de productes de llarga durada i a la reutilització i reciclatge.

Hi ha plataformes en internet que venen productes d'importació que, com que no passen de 150 euros, no es controlen en absolut i arriben a les llars en 48 hores

Però, al mateix temps, el sector també ha de fer front a l'impacte que generen les falsificacions i la competència deslleial. És per això que reclama major suport de les administracions. "Si es fan bé les coses pot ser una oportunitat per al sector, però tot depén com s'enfoquen les normatives: si no es controla l'entrada de les importacions de menys de 150 euros, si no hi ha una harmonització de control de duanes, és molt difícil que puguem competir", ha indicat.

Un sector amb 1.400 empreses a la Comunitat Valenciana

Pepe Serna ha destacat que el sector tèxtil "és molt important, tenim 7.000 empreses i una producció de 12.000 milions d'euros". Representen el 2,8% del PIB industrial i un 7% de les exportacions. És una indústria que està a tota la Comunitat Valenciana, però té un pes específic molt important a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida. Són 1.400 empreses amb 2.300 milions d'euros de producció i al voltant de 1.200 milions d'euros d'exportació, ha detallat.

Xifres d'absentisme "disparades"

Altres temes que preocupen la indústria en general són els relacionats amb el mercat laboral i increment de l'absentisme laboral, que en els últims dos i tres anys ha crescut molt.

El president de la patronal del tèxtil ha lamentat les altes xifres d'absentisme laboral, "disparades", ha dit, després de la pandèmia i ha apel·lat a una "major implicació de les mútues". Precisament, este dilluns sindicats i patronal es reuneixen amb el secretari d'Estat de Seguretat Social, Borja Suárez, per a abordar esta qüestió, que no agrada gens als socis del Partit Socialista en el govern, al capdavant dels ministeris de Treball i Sanitat.

A favor de les baixes laborals flexibles

El president d'Ateval s'ha mostrat a favor de la proposta de baixes laborals flexibles que proposa el govern. Pepe Serna veu amb bons ulls esta iniciativa, que encara comença a caminar i que obri la porta a la possibilitat d'estar de baixa i continuar treballant de forma parcial i voluntària. "Això ja s'aplica a deu països europeus i vol dir que funciona: cal trobar un equilibri que permeta facilitar treballar a aquella persona de baixa que vullga treballar", ha destacat Serna.

la Vall d’Albaida Indústria