Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La patronal veu en la pujada d'impostos "un càstig" a les empreses

Garamendi afirma a València que "no és el moment" i que va en sentit contrari als altres països europeus que els estan abaixant.

Garamendi abans de participar en el 35é Congrés de Gran Consum que AECOC celebra en el Palau de Congressos de València / À Punt NTC

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, creu que els Pressupostos Generals de l'Estat que ha preparat el govern de coalició del PSOE i Unides Podem són "poc realistes", ja que no creu que l'economia cresca menys d'un 9% i augura que el dèficit no serà un 7%," sinó que serà major", amb el que es produirà un "desfasament". En la seua opinió, amb aquesta pujada "s'està castigant de nou les empreses".

Així ho ha manifestat abans de participar en el 35é Congrés de Gran Consum que l'Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC celebra en el Palau de Congressos de València, on es reuneixen els màxims representants d'empreses líders del sector per a analitzar l'impacte de la Covid-19 sobre l'economia i el consum.

A més, Garamendi ha defensat que "no és el moment d'apujar impostos perquè fins i tot en els altres països, com França, el Regne Unit o Alemanya, els estan baixant i "és el moment d'ajudes".

La patronal també considera un error la no exempció del 100% dels dividends que porten de fora. Des del seu punt de vista, això és "un càstig a empreses multinacionals espanyoles que és justament el que necessitem a Espanya per a crear ocupació digna".

La CEOE, en contra de la llei de lloguer "més intervencionista d'Europa"

El president de la CEOE ha advertit que veure el vicepresident del govern, Pablo Iglesias, dir que farà una llei que serà la més intervencionista d'Europa amb els lloguers també els preocupa "perquè necessitem donar confiança als inversors i propietaris dels habitatges". Segons Garamendi, el terme de la regulació més intervencionista d'Europa va en sentit contrari del que fa Europa i "nosaltres volem més Espanya i més Europa".

Demanen terminis més curts per a l'estat d'alarma

D'altra banda, Garamendi afirma que és un error plantejar el termini del 9 de maig, és a dir, "un munt de mesos" d'estat d'alarma perquè "genera inseguretat en la part econòmica". En aquest sentit s'ha preguntat "què fem a Nadal, què fem en la Setmana Santa, el turisme, el comerç, l'hostaleria?". El líder dels empresaris ha assenyalat que "ningú discuteix les mesures" però en la seua opinió "haurien de ser amb uns terminis més curts".

València

També et pot interessar