La plantilla de Bimbo al Verger considera inacceptables les condicions per a tancar la fàbrica

La direcció de la companyia ofereix 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats als treballadors i treballadores que no accepten trasllats a altra planta

Planta de Bimbo a el Verger
Planta de Bimbo al Verger / Google Maps

La plantilla de la fàbrica de Bimbo al Verger (Marina Alta) considera "inacceptables" les condicions que els ha oferit la direcció de la multinacional per a recol·locar-los o indemnitzar-los pel tancament de la planta. El president del comité d'empresa, José González, ha detallat a l'agència Efe que els directius de Bimbo a Barcelona els han proposat el pagament de vint dies per any treballat amb un màxim de dotze mesos als empleats que no es recol·loquen en plantes en altres províncies. La planta del Verger té una plantilla de vora noranta persones.

Els vint dies per any treballat que la direcció de Bimbo ofereix a aquells que no accepten la recol·locació en una altra planta, molts per motius de conciliació familiar, suposa una xifra molt inferior al que esperava el comité d'empresa, que es planteja mesures de pressió. Entre elles, convocar vagues els dilluns i dimarts 29 i 30 de gener i els 5, 6, 12 i 13 de febrer, així com el dimecres 14 de febrer, a més d'una manifestació el dissabte 27 de gener amb eixida i arribada la porta de la fàbrica després de recórrer la població del Verger.

Les recol·locacions es farien a la planta de Paterna (Horta Nord) —on només podrien entrar quinze treballadors—, a la província de Guadalajara o a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), on podrien anar un màxim de trenta. Les limitacions fan que la plantilla no puga anar on trie. A més, els directius de Bimbo de Barcelona han plantejat el pagament d'una quantitat per recol·locació que consideren insuficient.

Bimbo també ofereix algunes mesures a les quals obliga la legislació en casos d'ERO, com ara que els majors de 45 anys cotitzen fins als 63 en la seguretat social i contractar una empresa de recol·locació per als empleats que es queden sense activitat. La fàbrica del Verger, en funcionament des de fa mig segle, produeix pa torrat i un tipus de snack que es comercialitza amb el nom de Takis. Compta amb una plantilla d'un centenar de persones.

En tot cas, les parts es reuniran de nou el dimecres que ve, 24 de gener.

També et pot interessar

stats