La plantilla de la fàbrica de Bimbo del Verger es manifesta per a evitar el tancament

L'última oferta, que el comité d'empresa considera insuficient, és indemnitzar a 25 dies per any treballat, amb un màxim de dotze mensualitats

Manifestació de la plantilla de Bimbo al Verger / À Punt NTC

Els treballadors i treballadores de la planta de Bimbo del Verger (Marina Alta) s’han manifestat aquest dissabte de matí per a evitar el tancament de la fàbrica. La protesta, que ha eixit des de la porta de la planta i ha recorregut el poble fins a la plaça de l'Ajuntament, és la primera de les accions que va anunciar el comité d'empresa la setmana passada. Continuarà amb set jornades de vaga convocades els dies el 29 i 30 gener i el 5, 6, 12, 13 i 14 de febrer.

L'última oferta per part de l'empresa és augmentar les indemnitzacions de 20 fins a 25 dies per any treballat, amb un màxim de dotze mensualitats. Unes condicions que el comité d'empresa no considera acceptables. "És totalment insuficient, i per això seguim amb el nostre full de ruta", manifesta José González, president del comité d'empresa.

El primer objectiu per a la plantilla continua sent evitar el tancament de la factoria, ja que asseguren que, segons els informes tècnics als quals han tingut accés, no està justificat perquè no hi ha pèrdues, sinó beneficis, "encara que no suficients per a ells", matisa González. "Efectivament, el seu objectiu únic i prioritari és incrementar els beneficis. La voracitat econòmica d'aquest tipus d'empreses ja està demostrada", conclou.

Famílies senceres afectades pel tancament

Entre els treballadors i les treballadores que es manifesten aquest dissabte, amb samarretes en les quals es pot llegir: "Bimbo ens furta el pa", hi ha persones com Rosa García, que ha format part de la plantilla de la fàbrica des de ja fa vora 47 anys: primer quan s'anomenava Madalenas Ortiz i, a partir del 2013, com a treballadora de Bimbo. "Em sap mal per tota la gent que es queda sense faena i endeutats fins al cap, perquè nosaltres ens pensàvem que era per a tota la vida i ens hem quedat fets pols", expressa als micròfons d'À Punt NTC.

El colp ha sigut més dur per a persones com Esther i Pepe, dos treballadors de la fàbrica que són parella. "No sabem exactament la data en què acabem i no podem començar a buscar faena, però intentarem lluitar perquè no es tanque Bimbo", expressa Esther.

"Al final som moltes les famílies que hi ha ací juntes, i sense mitja paraula, així de sobte, ens vam assabentar i estem tots desolats", explica Pepe. "Fins i tot el dia anterior que van dir de tancar van fer fixa una xica. Nosaltres com havíem de pensar que anaven a fer una cosa així?", es pregunta.

L'afectada en qüestió era Rebeca Andrés, que es trobava de baixa maternal i que confessa que la va agafar totalment desprevinguda. "Vaig rebre el contracte, vaig signar, i l'endemà ens van convocar per a dir-nos que tancava la fàbrica", declara visiblement emocionada. "Però mira, lluitarem tot el que puguem i en pau".

L'Ajuntament del Verger mostra el suport als treballadors

A la manifestació ha acudit també Josep Basili Salort, alcalde del Verger, que ha volgut donar el seu suport als treballadors. "El comité veu prou inevitable que l'empresa no acabe tancant-se perquè han estat anys desinvertint, però nosaltres ho rebutgem de pla i estem del costat dels treballadors sempre", diu Salort.

Salort, a més, ha confirmat en declaracions a À Punt que Bimbo fa temps que està intentant vendre les instal·lacions a través de l'empresa intermediària LHH.

També et pot interessar

stats