La plantilla de Galmed a Sagunt denuncia abandó polític davant el seu tancament

Els treballadors protesten davant la delegació del govern a València per la decisió de ThyssenKrupp d'abaixar la persiana de la planta valenciana

Concentració de la plantilla de ThyssenKrupp Galmed davant Delegació de Govern
Concentració de la plantilla de ThyssenKrupp Galmed davant la delegació del govern / Europa Press

Els treballadors de ThyssenKrupp Galmed ha protestat este dimecres per a evitar el tancament anunciat de la fàbrica de Sagunt (Camp de Morvedre). La plantilla es veu "abocada" a un període de consultes que s'obrirà el dia 20 de setembre per a l'acomiadament dels 121 treballadors.

El president del comité d'empresa, Antonio Monferrer (de CCOO-PV), ha explicat que a l'abril l'empresa ja els va traslladar que les converses amb les administracions "es troben en via morta i que no hi havia més reunions previstes". "Patim un abandó de les administracions i portem mesos d'un silenci total. Considerem que ens han abandonat a la nostra sort", ha lamentat.

Els treballadors s'han concentrat enfront de la seu de la delegació del govern a València, amb una pancarta amb el lema "Defensem la indústria, pel futur de Galmed" i han corejat consignes com "treball sí, abandó no", "futur sense acomiadaments" i "treball ací, no a Alemanya".

El sindicalista ha subratllat que Galmed és "una factoria rendible" i "no hi ha causes econòmiques ni financeres" per al seu tancament, sinó "causes estratègiques de la multinacional". El que volen és, segons denuncia Monferrer, "deslocalitzar la producció i continuar servint el mercat espanyol des d'Alemanya. No renuncien al mercat automobilístic espanyol, que, d'altra banda, és el segon d'Europa". El president del comité d'empresa ha lamentat que els "estan obligant a haver de parlar de com es tanca la factoria". Ha recordat que "és el segon tancament pels mateixos motius i amb la mateixa resposta de les administracions, després del de l'any 2013".

Rebutgen recol·locacions en terceres empreses

Així mateix, ha rebutjat l'oferta de "recol·locacions en terceres empreses", perquè "no poden garantir que això es puga dur a terme". Per al sindicat, "el manteniment de l'activitat és la millor solució perquè donaria estabilitat de llocs de treball, no solament de la plantilla de 121 persones, sinó de totes les contractes que basen la seua activitat en la de la mateixa planta". "Estaríem parlant d'unes 400 famílies que es quedarien sense treball", ha advertit.

A més, Monferrer ha criticat que l'empresa qualifique els aturs dels treballadors en tots els torns com a "abusius". "El que és abusiu és que ens volen tancar i deixar a tots sense treball", ha retret. Així, continuaran les protestes este mateix dijous a les 18:30 hores davant l'Ajuntament de Sagunt.

Bernabé assegura que hi ha converses "constants"

Per la seua banda, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que "les converses per part dels responsables amb les autoritats autonòmiques són constants i permanents" i ha assegurat que "seguiran per a intentar afavorir al nombre més gran de treballadors".

El Consell demana donar suport al seu pla de mesures

I el secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, ha demanat la "implicació" del govern d'Espanya per a "buscar alternatives al tancament de la fàbrica de Sagunt", després que el Consell "haja presentat fa mesos un pla amb mesures concretes que necessiten el suport del ministeri".

Carrasco ha acusat Bernabé de "només recordar la indústria valenciana quan venen eleccions" i ha demanat "no polititzar un tema tan delicat per a Sagunt i el seu teixit industrial". De l'empresa i els treballadors, ha dit que "continuen esperant per part del Ministeri d'Indústria, solucions reals que puguen ajudar a mantindre la fàbrica de Galmed a Sagunt".

A més, ha dit que el govern valencià ha oferit a la companyia ajudes directes per a contribuir a la seua descarbonització i ha proposat "condicions avantatjoses en finançament des de l'Institut Valencià de Finances, que depén de la Conselleria d'Hisenda", amb préstecs bonificats per al sector industrial, que incorporen un component en ajuda en forma de tram no reembossable del finançament.

També et pot interessar

stats