El port de València adjudica a Marina de Empresas l'explotació de l'antiga base de l'Alinghi

El grup de Juan Roig preveu invertir 15 milions en un edifici de nova construcció que tindrà 7.600 metres quadrats i podrà acollir un miler de treballadors

Antiga base de l'equip Alinghi al port de València
Antiga base de l'equip Alinghi al port de València / Europa Press

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat este dimecres les condicions d'explotació de l'antiga base de l'equip Alinghi de la Copa Amèrica, ubicada en la Marina Reial Joan Carles I, i l'ha adjudicat a Lanzadera Emprendedores, SLU, propietat de l'empresari valencià Juan Roig. Esta acceleradora empresarial forma part del grup Marina de Empresas i ara podrà ampliar les instal·lacions gràcies al dret de superfície que li ha atorgat l'APV.

Segons ha informat l'entitat presidida per Mar Chao en un comunicat, el vistiplau a Lanzadera s'ha concedit una vegada transcorregut el termini legal de trenta dies hàbils —establert per l'article 137.5 de la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques (LPAP)— sense que l'entitat portuària haja rebut cap sol·licitud addicional.

La mercantil de Roig, amo també de la cadena Mercadona, va demanar l'adjudicació directa d'un dret de superfície sobre l'antic recinte de l'equip suís de vela amb la finalitat d'implantar-hi allà "un espai dedicat a l'emprenedoria i a la creació d'empreses, projecte que aconsegueix des de la formació de joves emprenedors, la seua integració en iniciatives emprenedores mitjançant el suport integral dels seus projectes fins a, finalment, la creació d'empreses consolidades, nascudes d'estes iniciatives". Este dret de superfície s'ha efectuat per concessió directa per tractar-se, segons l'APV, d'una "funció d'interés general".

Per tot això, Valenciaport ha resolt aprovar les condicions d'explotació d'un dret de superfície sobre este espai sota la premissa establida que la duració serà com a "màxim de 40 anys", comptats a partir de la data de formalització de l'acta de lliurament, amb possibilitat de pròrroga per un termini màxim de 25 addicionals. D'esta manera, la concessió íntegra no podrà superar els 65 anys.

Inversió de 15 milions

Marina de Empresas, pol d'emprenedoria i innovació impulsat per Juan Roig, té previs invertir 15 milions d'euros en el recinte on s'alçava l'antiga base de l'Alinghi. El futur edifici, que serà de nova construcció, multiplicarà la capacitat del hub empresarial, comptarà amb tres plantes i 7.600 metres quadrats de superfície construïble amb capacitat per a acollir un miler de treballadors.

Situat just a continuació dels edificis originals de Marina de Empresas, este nou espai complirà així amb l'objectiu del pol emprenedor de créixer en la Marina de València.

Fòrum logístic el 2025

En la reunió d'este dimecres, el consell d'administració de l'APV ha sigut informat de l'elecció de Valenciaport com a seu del X Fòrum Mundial de Ciutats i Plataformes Logístiques, que depén de l'Organització Mundial de Ciutats i Plataformes Logístiques. Esta entitat ha triat el recinte portuari de la capital del Túria perquè és "un node important per a les operacions des d'Amèrica Llatina" i "un eix important del corredor mediterrani i les seues connexions amb el corredor atlàntic i l'eix central a Espanya". La cita tindrà lloc en el tercer trimestre de 2025, després de l'estiu, i estarà coordinat amb l'Associació de Carregadors d'Espanya i amb l'Associació de Dones en Logística i Transport.

També et pot interessar

stats