PowerCo obrirà la gigafactoria el 2026 amb 1.500 treballadors

Mazón destaca "la inversió històrica de més de 600 milions" que fa l'administració autonòmica a Sagunt, per l'estació intermodal i el Campus Battery, entre altres obres

La gigafactoria estarà a ple rendiment el 2028 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de juliol 2024 - 13:28 Actualitzat: 24 de juliol 2024 - 13:22

Les obres de construcció de la gigafactoria de cel·les de bateries de PowerCo (grup Volkswagen) van "a tota marxa per a accelerar l'execució", que es preveu que s'allargarà durant tot l'any que ve. A partir de la tardor s'iniciaran els fonaments amb la col·locació dels primers pilars, sota la previsió que puga començar a operar el segon trimestre del 2026 amb prop de 1.500 treballadors en esta primera fase.

Així s'ha posat de manifest este dijous durant la visita a les obres que ha fet el president de la Generalitat, Carlos Mazón, al costat del CFO de PowerCo, Javier Rivera. Serà una gigafactoria flexible i estandarditzada i que no només produirà cel·les de bateries per a cotxes elèctrics, sinó que també proveirà al sector energètic. Es preveu que estiga a ple rendiment el 2028.

El cap del Consell ha destacat "la inversió històrica de més de 600 milions" que fa l'administració autonòmica en l'entorn, per a l'estació intermodal i el Campus Battery, entre altres obres.

Hi han assistit també el nou CEO de PowerCo Espanya, Andreas Rottmann, i conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno. El primer edil saguntí ha emfasitzat que este és un projecte que "no es deté, que compleix terminis i que a partir de novembre veurem una realitat més física".

El màxim responsable financer de la filial de Volkswagen ha explicat que s'han acabat les estructures preliminars i els treballs d'infraestructura per al drenatge, i la canalització d'aigua està en "plena fase d'execució". A partir de la tardor es veuran els primers pilars i canviarà "l'skyline del terreny", ha destacat.

La fonamentació es troba en procés de licitació i ja s'han adjudicat els prefabricats de formigó, en la major part a una empresa de Bunyol. Actualment, treballen de dilluns a dissabte en les obres de canalització i urbanització. La primera fase tindrà 1,3 quilòmetres de llarg i 450 metres d'ample. En la segona, es duplicaran els edificis de producció.

També et pot interessar

stats