PowerCo trasllada els primers treballadors a Sagunt quan compleix el primer aniversari a Espanya

Els responsables de la companyia remarquen que el projecte de la gigafactoria avança amb velocitat

Els primers treballadors de la gigafactoria de Sagunt
Els primers treballadors de la gigafactoria de Sagunt / PowerCo

El projecte de PowerCo a Sagunt continua fent passos endavant. L'empresa de cel·les de bateria del grup Volkwsagen ha inaugurat aquest dilluns la nova seu de treball en les instal·lacions de la gigafactoria a Sagunt (Camp de Morvedre), on s'instal·laran en els pròxims dies prop d'una desena de treballadors de la companyia.

Així ho han confirmat hui el COO de PowerCo, Sebastian Wolf, i el CEO i COO de PowerCo Spain, Thomas Dahlem, que han visitat les instal·lacions temporals que l'empresa ha instal·lat en els terrenys i en les quals se situaran, de moment, l'equip de construcció i part dels responsables de seguretat i salut. El cap d'operacions de PowerCo, Sebastian Wolf, ha comentat que "el projecte de PowerCo a Sagunt avança amb velocitat i hui fem un pas més en la posada en marxa de la gigafactoria i la producció sostenible de cel·les de bateria".

PowerCo va inaugurar una oficina a València i ara fa la mateixa a Sagunt, on està projectada la gigafactoria del grup Volkswagen. L'equip de direcció de PowerCo Spain i el COO de la companyia, Sebastian Wolf, han supervisat al matí l'evolució dels treballs preliminars en els terrenys, que han permés la instal·lació de les primeres oficines temporals, així com connexions elèctriques, d'aigua i sanejament i el disseny de camins que permetran l'entrada en el terreny de maquinària pesant durant l'obra. Després d'aquests treballs preliminars, que està previst que finalitzen en les pròximes setmanes, PowerCo començarà la fonamentació de les primeres fases de la gigafactoria.

"La planta de Sagunt és un exemple en termes de sostenibilitat, temps de construcció i costos de producció, a causa del nostre innovador concepte de fàbrica estàndard", ha indicat Sebastian Wolf. "La nostra plantà rebrà subministrament energètic 100% renovable, i a més contribuirem a l'objectiu climàtic d'aconseguir una mobilitat més neta, eficient i lliure d'emissions, convertint la Comunitat Valenciana en un hub de l'electromobilitat en el sud d'Europa", ha assenyalat al final de la visita en la qual també han estat present l'alcaldessa en funcions de Sagunt, María José Carrera, i part de l'equip de govern, així com la secretària autonòmica d'Economia, María José Mira.

Més de 90 treballadors en un any

Els responsables de PowerCo han remarcat que 2024 serà un any clau per al projecte, perquè serà l'inici de la construcció de la planta. També han defensat la bona evolució del projecte, que en un any ja ha contractat 90 persones.

La gigafactoria de Sagunt, que està previst que inicie la producció de cel·les en 2026, ocuparà una extensió de 170 ha, amb una potència inicial de 40GWh, ampliable fins als 60 GWh, la qual cosa permetrà subministrar cel·les per a més de 500.000 vehicles. La fàbrica generarà 3.000 ocupacions directes i 30.000 indirectes, amb una inversió de 4.500 milions d'euros.

En els seus voltants se situarà un parc de proveïdors amb una extensió aproximada d'unes altres 170 ha i el centre de formació Battery Campus, que es convertirà en una referència per a la producció i el disseny de bateries.

També et pot interessar

stats