Preocupació entre la plantilla per la segona visita de la cúpula de Ford a Almussafes

La multinacional diu que es tracta d'una trobada rutinària, però els sindicats sospiten que hi ha una altra raó perquè en 35 anys no havien vingut

Fàbrica de Ford a Almussafes / À Punt NTC

La cúpula mundial de Ford es troba a la fàbrica d’Almussafes (Ribera Alta) des d’aquest dijous, i és la segona vegada que visiten la factoria en només quinze dies, fet que fa sospitar als sindicats que l'empresa vol prendre decisions. No debades des de setembre la producció de vehicles ha baixat significativament i res se sap dels terminis d'implantació de l'electrificació promesa. A les quatre es reuniran amb el comité d'empresa. 

La versió oficial de la segona visita de la cúpula en només quinze dies, segons el president del comité d’empresa, Carlos Faubel, és que volen reavaluar les apostes de Ford en el conjunt d’Europa de cara a l’electrificació. Però des dels sindicats en fan una lectura diferent. El mateix Faubel explica que ha sentit que és una visita rutinària, però diu que en 35 anys no havien visitat la fàbrica, fet que li fa suposar que “alguna cosa han de tindre a dir”.

El president del comité d'empresa assegura que en l'acord d'electrificació, els treballadors ja feren moltes concessions per a eixe futur elèctric. Raó per la qual considera que tot el món pot comprendre la seua situació i que no s'atenguen a negociar “cap mecanisme de flexibilitat com poguera ser un ERTO o, fins i tot, un ERO”.

Tot i això, el també portaveu d'UGT admet que la baixada de la càrrega de treball obligaria a reestructurar la plantilla. Una situació que està afectant també les empreses auxiliars. Rhenus Automotive tanca i la plantilla prepara una vaga per a la setmana vinent si l'empresa no negocia l'ERO.

També et pot interessar

stats