La promotora de la macroplanta solar Magda renuncia al projecte

La decisió s'ha pres perquè no podien complir les condicions necessàries perquè es poguera materialitzar

Imatge d'arxiu d'una de les instal·lacions fotovoltaiques d'Akuo
Imatge d'arxiu d'una de les instal·lacions fotovoltaiques d'Akuo / Akuo

La promotora de la macroplanta solar Magda, Tregmul Trade, SL (del grup francés Akuo), ha renunciat al projecte al no poder complir les condicions necessàries, segons ha pogut confirmar À Punt. Entre estes condicions es troba la Declaració d'Impacte Ambiental, que exigia uns requisits que l'empresa no ha pogut complir íntegrament.

En febrer de l'any passat, la promotora d'este projecte ja va anunciar que reduïa la superfície afectada per este projecte fotovoltaic un 40% davant la pressió veïnal. Inicialment, el projecte tenia una mida de 472,11 hectàrees, vora 500 camps de futbol, i suposava repartir 260.000 panells solars entre les Coves de Vinromà, Benlloc i Cabanes, a més de subestacions de nova construcció, centenars de torres elèctriques i 70 quilòmetres de cablejat per a portar l'energia cap a la costa.  La línia d'evacuació passava per Coves de Vinromà, Vilanova d'Alcolea, la Torre d'en Doménec, la Vall d'Alba, Vilafamés, Sant Joan de Moró, Borriol, Castelló, Almassora, Torreblanca i Alcalà de Xivert. El Ministeri de Transició Ecològica va arribar a aprovar la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) del projecte.

El diputat socialista en les Corts Ernest Blanch ha mostrat la seua "satisfacció" per l'acció "contundent" del Ministeri de Medi Ambient que, "ajustant-se en tot moment a la legalitat, va posar a l'empresa més de cinquanta condicions mediambientals al projecte de les quals només ha pogut complir-ne unes poques", per tant, "no pot continuar avant". "Esperem amb impaciència el tancament definitiu de l'expedient de la macroplanta", ha destacat Ernest Blanch, que també ha volgut agrair "l'actuació del ministeri i l'acció del Consell de Ximo Puig que sempre es va manifestar contra el projecte, així com l'acció dels municipis i de tota la gent que s'ha mobilitzat".

Ernest Blanch ha assegurat que des del PSPV-PSOE volen un territori "sostenible amb projectes raonables, un model clarament alternatiu a este desenvolupisme depredador de fa vint anys que pregonen les administracions del PP".

També et pot interessar

stats