Els promotors valoren que el nou decret d'habitatge protegit desbloquejarà 1.500 immobles a València

El col·lectiu rebutja acusacions d'"especuladors" del PSPV i demana que "no s'intente fer batalla política" amb la necessitat d'habitatge

Claus d'un habitatge
Lliurament de claus d'un habitatge / Europa Press

L'Associació de Promotors de València (Aprova) ha valorat este divendres el nou decret d'habitatge protegit de la Comunitat Valenciana ja que estimen que l'entrada en vigor "desbloquejarà" projectes i sòl. Serà al voltant de 1.500 immobles a València i l'àrea metropolitana.

Segons ha assenyalat l'entitat en un comunicat, es tracta d'una normativa "molt esperada i demandada" pel sector, que contempla una pujada del preu màxim a 2.400 euros el metre quadrat útil i un sistema variable, que adaptarà el preu en aquelles zones amb més desequilibri entre oferta i demanda en funció del cost de la construcció i el d'habitatge lliure.

La normativa es troba en exposició pública i els promotors estudien realitzar propostes addicionals al text. Des d'Aprova subratllen que s'ha demanat "reiteradament" canvis en la legislació vigent, en considerar que suposava un "fre" per a la promoció d'habitatges.

"La derogació de l'anterior decret de VPO és una bona notícia, ja que és necessari un marc jurídic que ens permeta produir habitatges i atendre la gran necessitat i demanda dels joves", han assenyalat. Segons han afegit, el sector havia denunciat que era "inviable" construir habitatges per a joves per davall del cost de producció. Per això, reclamaven el "desbloqueig" d'una "situació crítica" que "impedia aportar solucions a la crisi residencial que pateix València".

La patronal demana "respecte" pel sector a tots els partits

La patronal demana "respecte" pel sector a tots els partits i exigeix "que no s'intente fer batalla política amb un assumpte tan important com la necessitat d'habitatge". En este sentit, rebutgen les acusacions d'"especuladors" que es llancen sobre el sector promotor, que és "una peça clau per a reduir o minimitzar el problema nacional d'habitatge". La patronal dels promotors ha lamentat especialment les "desqualificacions" que ha realitzat el PSPV, però ha reiterat la seua "predisposició a dialogar amb tots els agents polítics per a buscar consens" en esta matèria.

Baixada d'impostos

Segons Aprova, per a abaixar el preu de l'habitatge, "hi ha també la possibilitat de reduir els impostos". Apunten que hi ha estudis recents que xifren entre el 25% i el 28% el pes dels impostos i les taxes en el preu final d'un habitatge. Per això, insisteixen a apuntar que, actualment, els joves espanyols "es veuen obligats a abonar el 10% en concepte d'IVA del seu habitatge".

També et pot interessar

stats